VIDEO Prije 14 godina Hrvatska je postala Svjetski prvak u rukometu, večeras otvaramo prvenstvo u Francuskoj

Prije 14 godina Hrvatska je postala Svjetski prvak u rukometu, sada će u Francuskoj nova mlada reprezentacija pokušati ponoviti Portugal 2003.

Danas otvaramo prvenstvo utakmicom protiv Saudijske Arabije (20.45). Izabranici Željka Babića se nalaze u skupini C, zajedno s današnjim protivnicima, Bjelorusijom, Njemačkom, Mađarskom i Čileom.

Mislim da su dvije stvari jako bitne. Prva stvar je pristup utakmici. To je ono što ja kao izbornik moram naglasiti. Druga stvar je sedmi igrač kojeg ćemo mi danas vježbati, kada smo mi u obrani. To su dvije stvari koje su najbitnije za ostvariti pobjedu protiv Saudijske Arabije, rekao je Babić.

Saudijsku Arabiju vodi hrvatski stručnjak Nenad Kljajić koji zasigurno dobro poznaje hrvatske reprezentativce.

Znam da će sigurno biti teško. Saudijska Arabija igra bez pritiska i svaki ugrabljeni bok ili bolja utakmica su njima jednako kao zlato tako da moramo biti koncentrirani u potpunosti. U dva navrata imao sam priliku radit s trenerom Kljaićem i znam kako radi te kako želi da momčad izgleda, a to je agresivna, visoka obrana a takva je i Saudijska Arabija, izjavio je dokapetan reprezentacije Zlatko Horvat.

U našoj skupini danas još igraju Bjelorusija i Čile (14.00) te Njemačka i Mađarska (20.45).

Hrvatska sutra igra protiv Mađara, a nakon dana odmora 16. siječnja protiv Bjelorusije. Slijedi dvoboj s Čileom 18. siječnja, a grupnu fazu natjecanja zaključit će utakmicom protiv aktualnih europskih prvaka Nijemaca 20. siječnja.

… Prisjetimo se ove sjajne pobjede nad Njemačkom u finalu…

Facebook Komentari