Tako to rade neki na otoku Ugljanu – Osumnjičeni za koruptivna kaznena djela

Piše: Dražen Prša

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 48-godišnjaka se sumnjiči da je kao čelnik tijela lokalne samouprave, inicirao pokretanje postupka za uvjetovanu prodaju općinskog zemljišta na otoku Ugljanu za izgradnju tržnice i ribarnice, kao i pokretanje postupka raspisivanja natječaja za dobivanje koncesije na pomorskom dobru

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba koje se sumnjiči za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave počinjenih u proteklih deset godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 48-godišnjaka se sumnjiči da je kao čelnik tijela lokalne samouprave, inicirao pokretanje postupka za uvjetovanu prodaju općinskog zemljišta na otoku Ugljanu za izgradnju tržnice i ribarnice, kao i pokretanje postupka raspisivanja natječaja za dobivanje koncesije na pomorskom dobru, kažu u MUP-u.

Nakon što je zemljište na natječaju kupilo trgovačko društvo u vlasništvu 63-godišnjaka, isto društvo je na navedenom zemljištu, izgradilo objekt suprotno tekstu natječaja.

56-godišnjaka se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe općinskog komunalnog društva, od županije tražio i dobio koncesiju na trajektnom pristaništu te je istu bez osnove prepustio privatnom društvu čiji je osnivač i odgovorna osoba bio 61-godišnjak.

Prethodno je lokalna samouprava financirala projekte i elaborate potrebne za realizaciju koncesije, a nakon prenošenja koncesije, 61-godišnjak je izvršio prijenos vlasništva društva na članove obitelji 48 i 56-godišnjaka, nakon čega su njih dvojica svojim sredstvima financirali izgradnju objekata na koncesioniranom prostoru.

Tako se 56-godišnjaka i 45-godišnjakinju sumnjiči i da su namjenska sredstva općinskog trgovačkog društva koristili suprotno njihovoj namjeni.

Facebook Komentari