Potpredsjednik Sabora Željko Reiner – Pojedini mediji ne pridržavaju novinarskog kodeksa i etičnosti

Piše: Dražen Prša

Večeras se na svojoj Facebook stranici oglasio potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner zbog, kako kaže neistinitih pisanja u pojedinim medijima. Objavu prenosimo u cjelosti:

Danas je tijekom dana u nekim medijima iznijeto niz neistina u kojima je navedeno da sam negdje na skijanju i da pritom koristim policijsko osiguranje. Uz to je novinarka dnevnih novina, koje su prve iznijele tu neistinu, još i neistinito napisala da me pokušala kontaktirati SMS-om i telefonom. Naime, iako je tajnik Sabora Davor Orlović objavio demanti ovih navoda neki mediji se jednostavno ne pridržavaju novinarskog kodeksa i etičnosti te ga nisu prenijeli kako bi ispravili lažne podatke koje su ranije objavili.

U reagiranju na članak, koji potpisuje tajnik Sabora Davor Orlović jasno piše:

“Točno je da se potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner trenutno nalazi na privatnom putovanju s obitelji izvan Hrvatske, i to vlastitim vozilom. Netočna je, međutim, tvrdnja da ga pritom prate i tjelohranitelji te da se za njegovo putovanje s tjelohraniteljima terete porezni obveznici odnosno državni proračun. Iako potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u skladu s važećim propisima ima pravo na osobnu zaštitu, tog se prava uoči putovanja u pisanom obliku odrekao, budući da je riječ o privatnom putovanju.”

Facebook Komentari