Odlazak profesora: Današnja kombinacija u Wengenu bila je posljednja utrka Ivice Kostelića

croski.hr

Gotovo je, ovo je bila moja zadnja utrka u karijeri. Poručio je Ivica danas u Wengenu, piše hrvatskareprezentacija.hr

Današnja kombinacija u Wengenu bila je posljednja utrka Ivice Kostelića. Ivica je nekoliko puta istaknuo da mu je najdraža utrka u Svjetskom kupu ona u Wengenu. Tako je baš utrku u Wengenu izabrao kao onu posljednju u bogatoj karijeri.

Profesor je danas osvojio bodove u kombinaciji i nakon ulaska u cilj poručio: ‘Gotovo je, ovo je bila moja zadnja utrka u karijeri.’

Ivica Kostelić odlazak je potvrdio za televiziju ARD između dvije utrke kombinacije u švicarskom Wengenu. Zauvijek ćemo pamit sjajne rezultate našeg ‘profesora’. Prisjetimo se samo one utrke u Aspenu 2001. kada je Ivo pobijedio u slalomskoj utrci Svjetskog kupa sa startnim brojem 64. Čudesno! Taj rekord Ivica i dalje drži.

Ivica je osvojio četiri medalje na Olimpijskim igrama, tri na Svjetskim prvenstvima, posebno pamtimo zlato u slalomu 2003. u St. Moritzu. U karijeri je osvojio pet malih globusa i jedan veliki, onaj iz 2011. kada je Ivica rasturao u Svjetskom kupu. Jednostavno je te sezone bio najbolji. Ivica Kostelić deseti je skijaš svih vremena po broju pobjeda u Svjetskom kupu s ukupno 26. Ivica drži i neugodan rekord s najviše operacija u karijeri i jedini je koji je nastavio skijati, dok se neki nisu mogli oporaviti od jedne Ivica ih je prebrodio 12 i najdugovječniji je skijaš svjetskog kupa.

Ivo odlazi kao sedmi najbolji slalomaš svih vremena po FIS-u,

Ingemar Stenmark
Alberto Tomba
Benjamin Raich
Marcel Hirscher
Mario Matt
Marc Giradelii
Ivica Kostelić

Facebook Komentari