Fred Matić optužio gospođu Lalovac da je instruirana: Uništiti nečiju karijeru, uništiti obitelj prije svega…

Sinoć je održana sjednica Predsjedništva SDP-a na kojoj je smijenjena međunarodna tajnica stranke Karolina Leaković, a na njezino mjesto imenovan je Domagoj Hajduković. Predsjedništvo SDP-a također je osudilo čin svoga člana Andrije Rudića, inače gradonačelnika Kutine, koji je bio na otkrivanju ploče za poginulog branitelja na kojoj je i ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

O tome, stanju u stranci, ali i ostalim političkim temama govorio je u Studiju 4 član Predsjedništva SDP-a Predrag Fred Matić.

Na pitanje je li Karolina Leaković smijenjena jer je osnovala sindikat u stranci, Matić je kazao da je SDP politička stranka i funkcija gospođe Leaković bila je politička, ona nije smijenjena. Bio sam sinoć na sjednici Predsjedništva i sigurno bih se usprotivio odluci da ona dobije otkaz, vjerojatno se to povezuje uz osnivanje sindikata u stranci. Međutim, ona ostaje zaposlenica SDP-a, ali je smijenjena s političke funkcije – nitko nije rođen da doživotno bude na nekoj političkoj funkciji, ona je podložna promjenama, novi saziv, nova ekipa u SDP-u je tako odlučila i ne vidim tu ništa sporno, dodao je.

Rekao je da je SDP prva politička stranka u Hrvatskoj koja ima osnovan sindikat. Izrazio je čuđenje što to nije i prije učinjeno.

Komentirajući slučaj Borisa Lalovca kojega je bivša supruga prijavila policiji za obiteljsko nasilje, Matić je rekao kako je tu temu sinoć komentirao potpredsjednik stranke. Dodao je kako je Lalovac njegov prijatelj. SDP, ja i vjerujem svaki normalan čovjek, osuđuje svaku vrstu nasilja, međutim, ovo što se događa Borisu postaje već gotovo pravilo – vidite da je jako teško s bilo kime razgovarati, ostavlja mnogo mjesta sumnji. Uništiti nečiju karijeru, uništiti obitelj prije svega – oni imaju maloljetno dijete, dakle, pretpostavljam da je gospođa instruirana vezano za to. Želim da Boris dokaže nevinost u cijeloj priči, rekao je.

O smjeni ministra obrazovanja Pave Barišića zbog afere “Plagijat” Matić kaže da je Barišić prvi čovjek koji treba biti uzor svim mladima. Ako postoji ta sumnja da je plagirao svoj rad, to je jednostavno nemoguće, smatra Matić.

SDP će u saborsku proceduru idućeg tjedna uputiti interpelaciju o radu Vlade vezano uz povrat Ine u vlasništvo Hrvatske. Matić kaže da žele pomoći Vladi – netko nešto lupi i predloži pa se svi toga prihvate i mislim da Vlada i premijer Plenković grozničavo traži razlog da izađe iz ove priče jer se pokazalo da mu moramo pomoći.

Svašta sjedi u Saboru: SDP-ovac Saša Đujić vulgarno i besprizorno o Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Share This Article