Erjavec sada tvrdi da nije rekao da će sabotirati turističku sezonu, hrvatski novinari izmislili

Ad

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je da u njegovu razgovoru za Slovensku televiziju, koji su hrvatski mediji navodno pogrešno prenijeli, nije bilo nikakve prijetnje Hrvatskoj o sabotaži turističke sezone u slučaju zapleta s implementacijom arbitražne presude, javlja HRT.

Hrvatima očito trebaju jake poruke, a ako ih nema, onda ih stvore sami preko medijskih ‘spinova’, kazao je Erjavec novinarima, prenose slovenski mediji.

Izjavio je i da u odnosima Hrvatske i Slovenije postoje neka previranja, a naglasio je kako je uvjeren da je poštovanje arbitraže preduvjet za dugoročni, trajni suživot naših dviju država. Ponovio je da njegova država arbitražni sporazum smatra valjanim međunarodnim procesom koji treba nastaviti i primijeniti arbitražnu presudu kad do nje dođe.

Erjavec je na traženje novinara komentirao i izjavu hrvatskog kolege Davora Ive Stiera koji je jučer, reagirajući na Erjavčev nastup u jednoj emisiji Slovenske televizije početkom tjedna, kazao da granični prijepor treba riješiti bilateralnim sredstvima i da Erjavec ništa pozitivno neće postići maltretiranjem stranih turista na slovensko-hrvatskoj granici. Mislim da je ministar Stier to svoje stajalište formirao na temelju izvještavanja hrvatskih medija, a ne mog nastupa na televiziji. Da je tu moju izjavu čuo, vidio bi da u njoj nema ni traga bilo kakvoj prijetnji blokadom ili sabotažom hrvatskog turizma, kazao je Erjavec, dodavši da se radilo o nepotrebnom medijskom “spinu”.

Erjavec prijeti sabotiranjem hrvatske turističke sezone, Stier smatra da ništa neće postići maltretiranjem turista

Facebook Komentari