Čistke ili reorganizacija: Spremaju se velike promjene u jednoj od najuspješnijih hrvatskih tvrtki

Podravski list

Piše: Dražen Prša

Krajem veljače doći će do velikih preslagivanja Nadzornog odbora i rekonstrukcije uprave jedne od najuspješnijih hrvatskih tvrtki – Podravke.

Kako piše „Podravski list“, na dva upražnjena mjesta u Nadzornom odboru doći će Luka Burilović, šef HGK-a te Sanda Fuček Šanjić iz Podravske banke. Oni su na te pozicije imenovani još u ponedjeljak u premijerovu kabinetu.

Po pisanju Podravskog lista, na istom sastanku je navodno donesena i odluka o smjeni SDP-ovaca Mate Crkvenca i Ive Držića, članova NO-a postavljenih u mandatu Milanovićeve vlade.

Tako bi se uskoro trebao pojaviti prijedlog da u NO uđe Marko Kolaković, koji je dosad slovio za jednog od kandidata za novoga šefa Uprave, te predstavnik Raiffeisen mirovinskog fonda, vjerojatno njegov čelnik Damir Grbavac.

Tako bi država kontrolirala tri člana Nadzornog odbora, njih pet mirovinski fondovi, a deveti član će biti predstavnik radnika.

Kako navodi Podravski list, dogovoreno je da se odmah nakon skupštine ide u rekonstrukciju Podravkine uprave u kojoj neće biti mjesta za Zvonimira Mršića i njegove ljude, direktora Belupa Hrvoja Kolarića i članicu Uprave Podravke Oliviju Jakupec.

Jedino ime koje se posljednjih tjedana redovito spominje u kontekstu Mršićeva nasljednika je ono Marina Pucara.

Bivši direktor Zvečeva i član uprave Podravke navodno ima podršku ministra državne imovine Gorana Marića i vrha lokalnog HDZ-a koji već tjednima lobiraju za njega.

Mirovinski fondovi ipak nisu previše skloni takvom ishodu.

„Na stolu su, zasad, neka zagrebačka menadžerska imena oko kojih bi mirovinci i država lako mogli postići suglasnost. A Pucar? Možda, ali teško kao predsjednik Uprave“, rekao je za Podravski list visoki HDZ-ov izvor blizak Vladi.

Facebook Komentari