Mediji pišu da će Bernardić smijeniti Karolinu Leaković, ali i da se stolac ljulja glasnogovornici

Novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić sprema nove kadrovske promjene na Iblerovu trgu. Kako neslužbeno doznaje Večernji list na današnjem će Predsjedništvu stranke Bernardić smijeniti Karolinu Leaković s mjesta međunarodne tajnice stranke.

Kako je upravo Leaković prošlog tjedna postala i sindikalna povjerenica u sindikatu koji su osnovali sami članovi SDP-a, zabrinuti zbog najavljenih rezanja plaća u stranci, neki u Partiji drže da je ova najava smjene osvetnički čin.

Inače, na Predsjedništvu SDP-a bi trebalo biti poznato i tko će biti novi međunarodni tajnik, a šuška se da će ta funkcija pripasti saborskom zastupniku SDP-a i članu Predsjedništva stranke Domagoju Hajdukoviću kojemu su međunarodni poslovi u fokusu već dulje vrijeme.

I Leaković i Hajduković na proteklim su unutarstranačkim izborima bili Bernardićevi protukandidati u utrci za nasljednika Zorana Milanovića, a Hajduković je nešto prije prvog kruga odustao od bitke za predsjedničku funkciju te javno svoju podršku dao upravo Bernardiću. Iz toga razloga neki u SDP-u drže i da je Bernardićevo postavljenje Hajdukovića na mjesto međunarodnog tajnika na neki način i vraćanje duga.

Položaj se ozbiljno ljulja i SDP-ovoj glasnogovornici Danici Juričić Spasović. Da ne uživa Bernardićevo povjerenje, nije tajna, a otkako se učlanila u stranački sindikat, pojedini članovi SDP-a protiv nje su putem zatvorene Facebook-grupe poveli pravu hajku.

Vrhunac se dogodio jučer kada je član riječkog SDP-a Sanjin Matijević upravo na Facebooku objavio anketu s pitanjem “Što mislite o radu Danice Juričić kao glasnogovornice SDP-a?” Pa je uslijedilo glasanje uz neukusne komentare.

Iz prepiske se vidi da joj se uglavnom zamjera učlanjivanje u stranački sindikat koji su prije podržali saborski zastupnik Mirando Mrsić te potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin. A čak je i Davor Bernardić uspio nekako “procijediti kroz zube” da podržava osnivanje sindikata.

Juričić se proziva i da je Milanovićev kadar te da ne radi dobro svoj posao. U raspravu su se upleli i neki “viđeniji” SDP-ovci poput Damira Rimca, predsjednika SDP-a Vinkovci, koji se pitao jesu li osnivači sindikata u Partiji svjesni ogromne političke štete koju čine ili nisu? Upravo toj je raspravi svoj doprinos dao i Mladen Petronijević, suprug Vesne Nađ, potpredsjednice zagrebačke organizacije SDP-a.

“Sve bi ih trebalo “potaracati” na burzu. Novima prepoloviti plaće i smanjiti broj”, napisao je Petronijević, piše Večernji list.

Facebook Komentari