DORH se oglasio o slučaju Lalovac, Udruga B.a.B.e. osporava navode gospođe Lalovac

Bivši SDP-ov ministar financija Boris Lalovac u priopćenju se očitovao o optužbama bivše supruge za fizičko zlostavljanje. U razgovoru koji je prikazan na mreži lokalnih televizija Tončika Anastazija Lalovac navela je da ju je bivši suprug tukao dok je išla na kemoterapiju te ga je zbog obiteljskog nasilja prijavila policiji još 16. rujna 2016. Lalovčeva supruga tvrdi i kako je Državno odvjetništvo zaustavilo istragu te kako joj nije željela pomoći ni udruga Babe, posebno je prozvana Sanja Sarnavka, piše HRT.

Bivši ministar prvo je najavio konferenciju za novinare, a onda na savjet odvjetnika odustao – kaže da bi zaštitio zajedničko maloljetno dijete. Boris Lalovac u priopćenju negira sve optužbe. Navodi moje supruge izneseni u televizijskoj emisiji Bujica su potpuna neistina. Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja. Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin. Zbog zaštite dobrobiti našega djeteta, o ovoj temi više neću javno istupati, stoji u Lalovčevu priopćenju koje je poslao Ured za odnose s javnošću SDP-a.

SDP osuđuje nasilje nad ženama i poziva institucije da istraže slučaj

SDP najoštrije osuđuje nasilje nad ženama u društvenom i obiteljskom životu i zalaže se da se svi slučajevi obiteljskog nasilja pred nadležnim institucijama što prije riješe. Tešku obiteljsku situaciju SDP-ova zastupnika Borisa Lalovca i njegove supruge, ne možemo i ne smijemo komentirati, ali i u ovom slučaju pozivamo nadležne institucije da i taj slučaj što prije istraže, navodi SDP u svom priopćenju.

DORH: Nadležnom državnom odvjetništvu dostavili obavijest o slučaju

S obzirom na više novinarskih upita zaprimljenih u nekoliko državnih odvjetništava vezano za istup T. A. L. u jednoj televizijskoj emisiji i navode vezane za sumnju u počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece odnosno kaznenih djela iz glave XVIII. Kaznenog zakona, DORH odgovara kako je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena obavijest nadležne policijske uprave o zaprimljenoj kaznenoj prijavi i radnjama koje je policija poduzela po toj prijavi. Radi daljnje provjere vjerodostojnosti navoda iz kaznene prijave, nadležno državno odvjetništvo je, kao i u svakom takvom slučaju, poduzelo i poduzima daljnje potrebne radnje iz svoje nadležnosti radi donošenja meritorne državnoodvjetničke odluke. O pojedinostima postupanja, radnjama i sadržaju nadležno općinsko državno odvjetništvo ne može davati više informacija imajući u vidu zakonske odredbe o tajnosti u predmetima kaznenopravne zaštite djece i tajnost ove faze postupanja.

Udruga B.a.B.e. osporava navode gospođe Lalovac

Pozivajući se na izjave gospođe Tončike Anastazije Lalovac želimo istaknuti da odvjetnica Nataša Pećarević nije pravna savjetnica i suradnica udruge B.a.B.e. niti je to ikad bila, priopćeno je iz udruge B.a.B.e. Nadalje, ne možemo potvrditi niti opovrgnuti tvrdnju da je gđa Lalovac zatražila pomoć od udruge B.a.B.e jer nije evidentirana imenom i prezimenom u našoj evidenciji korisnica/ka pravnog savjetovanja. Moguće je da nam se za pravni savjet obratila putem telefona kao anonimna osoba, kao što je i sama navela u rečenoj emisiji. U tom slučaju je pravni savjet i dobila, kao i svaka druga osoba koja nam se anonimno obrati. Sasvim je jasno da na anonimne prijave ne možemo reagirati putem medija s obzirom da nam nije poznat identitet osobe. Udruga B.a.B.e. stoji na raspolaganju svim građankama i građanima za pružanje besplatne pravne pomoći u vidu davanja pravnih informacija i pravnog savjetovanja. Pozivamo sve kojima je takva pomoć potrebna, uključujući i gđu Lalovac, da nam se obrati na telefon 01 4663 666, navodi se u priopćenju Udruge B.a.B.e.

VIDEO Objavljena snimka, SDP-ovac Lalovac maltretira suprugu: Peternel zgrožen, lijevi mediji je ne žele prenijeti

Lalovac: Navodi moje supruge potpuna su neistina, jedini tko trpi štetu je naš maloljetni sin

Facebook Komentari