Ako ministar Barišić ne bude hitno razriješen, HNS će pokrenuti glasovanje o povjerenju u Saboru

Nakon današnje sjednice Vlade RH, na kojoj je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić predstavio izmjene i dopune Zakona o autorskom i srodnim pravima, možemo zaključiti samo da se ministar i Vlada rugaju hrvatskim građankama i građanima i vrijeđaju zdrav razum.

Dodatnu težinu cijelom slučaju dokazanog ministrovog plagiranja dala je izjava bivšeg rektora Alekse Bjeliša koja je prozrela sustavno laganje i obmanjivanje javnosti i još jednom potvrdila da je Pavo Barišić plagijator i lažov.

Ako ministar Barišić ne podnese ostavku ili ga Vlada i premijer hitno ne razriješe, HNS će pokrenuti postupak glasovanja o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja u Saboru.

Podsjećamo, prije dva dana zatražili smo hitnu i neopozivu ostavku ili razrješenje ministra Barišića, jer bi slijedom odluke Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju kojom je potvrđeno da je ministar plagirao rad, to bio jedini način da se zaštiti dignitet struke i institucije ministra obrazovanja te vrati povjerenje građana u demokratske institucije.

Stoga, još jednom postavljamo pitanje – kako će netko u školi biti autoritet i na koji će način profesori, nastavnici i učitelji kazniti djecu ako prepisuju, ako je prvi čovjek hrvatskog obrazovanja dokazani plagijator i lažov?

Krajnje je vrijeme da predsjednik Vlade Andrej Plenković odluči hoće li i na ovom slučaju izgubiti ionako srozanu vjerodostojnost ili će konačno početi odgovorno raditi svoj posao, kažu u priopćenju iz HNS-a.

Facebook Komentari