VIDEO Trump: Rusija će više poštovati našu zemlju kad je ja vodim, nego što je bilo ikad do sad

Konferencija za medije novog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Donald Trump je nakon nekoliko mjeseci komuniciranja uglavnom preko Twittera konačno izašao pred novinare i obratio se američkoj i svjetskoj javnosti.

Lažne informacije koje su pustile u javnost tajne službe velika je mrlja u njihovom radu, rekao je Trump na početku konferencije referirajući se na priču o kompromitirajućim informacijama i snimkama pomoću kojih ga Moskva navodno drži u šaci. Te informacije su pustili naši neprijatelji, bolesni ljudi, izvan samog sastanka s tajnim službama, to nije trebalo završiti u javnosti, kaže Trump.

Snimke uključuju eksplicitne detalje o Trumpovim aktivnostima s prostitutkama u jednom moskovskom hotelu koje je snimila ruska tajna služba kako bi ga u budućnosti mogla ucjenjivati, piše New York Times.

Želim zahvaliti novinskim organizacijama koje su danas ovdje. Lažne informacije koje su možda pustile obavještajne agencije ili neki drugi su njihova velika mrlja u njihovom radu. To nikada nije trebalo biti napisano. Neke su se novinske agencije suprotstavile lažnim informacijama koje je proizvela jedna tv kuća. Cijenim novinare, neke su novinske organizacije bile objektivne i porasle su mi u očima, izjavio je budući predsjednik SAD-a Donald Trump.

Nakon demantiranja informacija, Trump je počeo pričati o vraćanju industrije u SAD, automobilske i farmaceutske.

Smanjit ćemo troškove oko proizvodnje F-35 i sve će to biti super, bit će najbolji, rekao je Trump i obećao da će otvoriti najviše radnih mjesta u povijesti.

Bit ću najveći stvaratelj radnih mjesta kojeg je Bog stvorio, ponosan sam na ono što sam napravio i na ono što ću tek napraviti, istaknuo je.

Podupirat ćemo i ratne veterane, i tu ćemo obaviti sjajan posao, oni čekaju mjesecima na liječničku pomoć i to se više neće događati, istaknuo je Trump.

Na novinarsko pitanje Trump je rekao da vjeruje da Rusi nemaju ništa s informacijama koje su izišle u medije, jer, da je Putin imao nešto, mogao je objaviti još u kampanji, pa bi mu naštetio.

Trump je ispričao i kad je bio ranije u Rusiji da je upozorio svoje ljude: svuda su kamere, ne želite se gledati valjda na televiziji.

Novinari su nastavili s pitanjima o njegovoj ranjivosti zbog mogućih informacije koje imaju Rusi o njemu, no Trump je rekao da nema ni kredita iz Rusije i da nema ništa s njima.

Sinovi, njih dvojica, će voditi kompaniju, predajem im potpunu kontrolu u poslovanju, rekao je Trump, koji će biti potpuno isključen iz poslovanja. Trump po američkim zakonima nije bio dužan prestati voditi poslovanje svojih kompanija.

Bit ćete ponosni što ćemo učiniti sa zdravstvom, Obamacare je bila potpuna katastrofa!, rekao je Trump.

Ako želite izmjestiti proizvodnju izvan SAD-a, platit ćete veliku carinu ako budete to htjeli prodati Amerikancima, objasnio je Trump odgovarajući na novinarska pitanja.

Meksiko iskorištava SAD, ali to nisu oni krivi, to je kriva administracija SAD-a, sad će se to promijeniti. Izgradit ćemo zid, i Meksiko će ga na kraju platiti, rekao je Trump dvaput ponovivši da Meksiko ima izuzetnu vladu i da oni nisu ništa krivi za to što iskorištavaju SAD.

Rusija će više poštovati našu zemlju kad je ja vodim, nego što je bilo ikad do sad, vidjet ćete, rekao je Trump.

Facebook Komentari