Plenkovićeva želja možda se i ostvari – Martina Bienenfeld kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba

Piše: Dražen Prša

Sve su očitiji izgledi da bi se želja predsjednika HDZ –a Andreja Plenkovića mogla i ostvariti, jer je sada sve sigurnije da bi na lokalnim izborima u svibnju HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba mogla biti magistrica Martina Bienenfeld, trenutačna direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, Plenklovićeva školska kolegica, ali i bliska suradnica Milana Bandića.

Inače nije ta želja Plenkovićeva za političkim angažmanom Martine Bienenfeld od jučer. U listopadu prošle godine spominjala se kao ozbiljan kandidat za ministricu turizma kad je šef HDZ-a sastavljao Vladu. Na kraju je Plenković ipak odlučio da Ministarstvo turizma preuzme gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli.

Mr. Martina Bienenfeld studirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je stekla stručni naziv diplomiranog romanista i informatologa (smjer muzeologija), a 2004. godine završila je i poslijediplomski znanstveni studiji, smjer „Međunarodni turizam u nacionalnoj ekonomiji“ na Ekonomskom fakultetu u Zagreb.

Karijeru je prije dvadeset godina započela kao stjuardesa u Croatia Airlinesu te je bila jedna od najmlađih šefica kabinskog osoblja i instruktora, što joj je omogućilo brzo napredovanje u karijeri. Poslije je radila u Generalturistu i njezini su poslovi uvijek bili vezani uz turizam.

Na poziciju direktorice TZGZ-a dolazi sa mjesta Voditeljice Odjela za turizam pri Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, koji obavlja poslove provođenja strategije razvoja turizma, izrade planova, predlaganja mjera poticanja investicijskih aktivnosti u turizmu te brojne druge aktivnosti vezane za turizam Zagreba i Hrvatske.

Martina Bienenfeld stoji iza projekata kao što su “Advent u Zagrebu” koji je, u konkurenciji od 20 europskih gradova, dva puta zaredom proglašen najboljim u Europi prema izboru nezavisnog portala European Best Destination. I to ne po mišljenju Zagrepčana, nego glasovima izvan Hrvatske.

U organizaciji časopisa Zaposlena 2015. godine nagrađena titulom “Žena godine”, a njen je rad rad po ocjeni žirija pridonio da Zagreb postane sjajna hrvatska turistička destinacija.

Bila je u braku s poznatim poduzetnikom Jakovom Bienenfeldom s kojim ima blizance. Jakov Bienenfeld preminuo je u veljači ove godine nakon duge i teške bolesti.

I šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, koji je sve donedavno figurirao kao čovjek koji silno želi u gradonačelničku utrku, danas je prilično benevolentan prema Plenkovićevoj ideji da HDZ kandidira Martinu Bienenfeld, blisku suradnicu Milan Bandić, za gradonačelnicu Zagreba.

U razgovoru za Maxpoptal Mikulić je danas kazao da se na sastanku u HDZ-u nije govorilo o imenima i da će kandidati za gradonačelnika biti poznati sredinom veljače.

Neslužbeno smo doznali da Mikulić u anketama koje je HDZ proveo u Zagrebu ne stoji dobro, tek 1,8 posto podrške, a od potencijalnih HDZ-ovih kandidata glasači najviše preferiraju aktulanog ministra financija Zdravko Marić.

No, po trenutačnom raspoloženju Zagrepčana i javnom autoritetu koji ima direktorica Turstičke zajednice, HDZ trenutno nema boljega gradonačelničkog kandidata od Martine Bienenfeld, a hoće li zagrebačka “ministrica turizma” ući u tu utrku, ovisi ponajviše o njoj …. piše maxportal.hr

Facebook Komentari