Osječki HDZ ima novog v.d.-a: Predano se pripremamo za pobjedu u gradu i županiji

Piše: Dražen Prša

Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije na sjednici je jednoglasno prihvatio ostavku predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Osijeka dr. Vlatka Kopića.

Dr. Kopić je u zadnjih devetnaest mjeseci vodio Gradski odbor, no zbog poslovnih i obiteljskih obveza odlučio je mandat predsjednika te organizacije HDZ-a, četvrte po veličini u Hrvatskoj, vratiti stranci.

„Smatram da nisam u mogućnosti kvalitetno i predano obnašati navedenu dužnost zbog prevelikih obveza koje sam nedavno preuzeo i kojima želim biti predan u idućem višegodišnjem razdoblju. Od jeseni sam zastupnik 9. saziva Hrvatskog sabora, u kojem sam i član tri odbora. Ujedno sam i zamjenik ravnatelja KBC Osijek“ – istaknuo je dr. Kopić u obrazloženju svoje odluke.

Dodao je da se zahvaljuje Gradskom i Županijskom odboru na dosadašnjoj uspješnoj suradnji te da i dalje stoji na raspolaganju stranci, kao predani član,- kako bi svojim djelovanjem pridonio pobjedi na lokalnim izborima.

Slijedom toga, Županijski odbor HDZ-a je raspustio osječku gradsku organizaciju naše stranke te za povjerenika imenovao Željka Kovačevića. Povjerenstvo još čine:

Vlatko Kopić, Marinko Miloš, Anto Barukčić, Domagoj Mikulić, Ivica Vuletić, Ivana Šojat, Drago Šubarić, Srećko Tomas, Mirko Ivković, Davor Mikulić, Petar Lagator, Marela Đurić, Matea Mamić, Ivan Begović, Zoran Đuroković, Ivica Mlinarević, Željko Biočić, Marija Vrkić, Vinko Kuduz i Sanda Pašuld.

Željko Kovačević dugogodišnji je član HDZ-a, dosadašnji potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Osijeka, naš županijski vijećnik te predsjednik Mjesnog odbora Josipovac. Diplomirani je inženjer građevine, zaposlen na Institutu IGH d.d. u Osijeku kao projektant mostova. Oženjen i otac jednog djeteta.

U Osijeku je danas tim povodom održana konferencija za novinare na kojoj je prvi čovjek osječko-baranjskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Ivan Anušić zahvalio na predanom radu dr. Kopiću.

Naglasio je, između ostalog, da dr. Kopić ostaje na raspolaganju stranci kao jedan od članova Povjerenstva.

„Županijski odbor HDZ-a jučer je jednoglasno s 39 članova donio odluku o raspuštanju gradske organizacije HDZ-a Osijek – nakon koje je imenovan povjerenik Željko Kovačević te Povjerenstvo koje će voditi i pripremati ovu organizaciju za predstojeće lokalne izbore. HDZ Osječko-baranjske županije želi se kvalitetno pripremiti za lokalne izbore te nastaviti tradiciju dobrih rezultata koje je stranka ostvarivala proteklih godina na svim izborima. Znamo da ima onih koji ne žele vidjeti HDZ na vlasti u Osijeku, gdje nikada nismo imali gradonačelnika, ali jamčim da ćemo ih „razočarati“- kazao je Ivan Anušić.

Za medijske napise da će HDZ-ova kandidatkinja za osječku gradonačelnicu biti književnica Ivana Šojat, Anušić je kazao da je ona zasigurno jedan od najozbiljnijih kandidata, ali ne i jedina osoba s kojom se razgovaralo:

Odluka još nije službeno donesena, donijet će je stranačka tijela na skorašnjim sastancima i vrlo brzo ćemo, najkasnije početkom veljače, imati kandidate za osječkog gradonačelnika i osječko-baranjskog župana, kazao je Ivan Anušić.

Novinarima se obratio i povjerenik osječkog (gradskog) HDZ-a Željko Kovačević. Najavio je predani rad Povjerenstva, čiji su članovi aktivni sudionici političkog, akademskog i gospodarskog života Grada Osijeka, s ciljem pobjede na lokalnim izborima.

Facebook Komentari