Odrekli ga se preko novina: Ovaj čovjek je potpisao postrojavanje vojske na neustavnom Danu republike Srpske

Velik interes BiH javnosti izazvala je informacija da je zamjenik ministrice za obranu BiH Sead Jusić (SBB) potpisao zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za angažiranje Počasne jedinice OS BiH na proslavi Dana RS-a.

Tim povodom danas su se oglasili i predstavnici Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić, stranke čiji je i Jusić član, a koji su istaknuli da je zbog ovakvih izjava zamjenika ministra obrane predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću danas upućen službeni zahtjev za Jusićevu smjenu.

U obrazloženju zahtjeva stoji da je podnesen zbog toga što je odluku o sudjelovanju OS BiH “potpisivao po nalogu ministrice Pendeš, a da isti pri tome nije izvršio nikakve konzultacije s bošnjačkim članom Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem ili predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem”.

Vrlo je zanimljivo i to da je već ranije jutros, bez priopćenja, u novinama Dnevni Avaz izašao tekst iz kojeg je vrlo jasno da je Jusić već isključen iz članstva SBB-a. U rubrici Ličnost dana stoji da je “nekadašnji član SDA i SBB-a, vodeći se krutim pravilima da sluša naredbe pretpostavljene ministrice Marine Pendeš, potpuno izgubio politički kompas”.

Također, tekstom je i najavljeno današnje priopćenje Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić, što implicira da se sam vrh ove stranke Jusića odrekao, prvenstveno putem novina, a zatim i službenim zahtjevom za smjenu, piše radiosarajevo.ba

Facebook Komentari