Humanost na djelu – Vlatka Vukelić nakon sedam godina vratila svjetlo maloj Melindi

Piše: Dražen Prša

U razno raznim vijestima iz političke svakodnevnice, koje su poglavito pretrpane gospodarsko političkim razmimoilaženjima, svakako da pažnju zaslužuje i ne tako česta, humana gesta, ovaj put političarke koja je pokazala što znači dobrota, ljubav i razumijevanje prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Potpredsjednica HSP AS, predsjednica sisačke Podružnice HSP AS Vlatka Vukelić, zahvaljujući priči novinara Željka Maljevca koju je objavio u NST, saznala je za tešku životnu situaciju u kojoj se nalazi obitelj Blažok iz Siska.

Naime, djevojčica Melinda Blažok , učenica šestog razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Sisku, za razliku od svojih vršnjaka, za Božić je imala samo jednu želju, da dobije struju.

Na FB stranici novinar Željko Maljevac objavio je da ga je kontaktirala Vlatka Vukelić i pitala koliki je dug za struju …

Nakon toga, što se mnogima do tada činilo nemogućim, postalo je moguće i ostvarivo. Djevojčica Melinda dobila je struju, koju nisu imali punih sedam godina.

„Priča o djetetu me duboko ganula i stupila sam u kontakt sa gospođom Renatom, majkom djevojčice Melinde. Ostala sam zatečena kada mi je rekla kako curica ide u školu u koju ide i moja kćer. Kroz priču sam zaključila koliki je to bio niz nesretnih okolnosti kroz koje je obitelj prošla, što je u konačnici dovelo do neimaštine. Pomislila sam kako to nisu ljudi “potekli” iz siromaštva, već obitelj koji su naši susjedi, za kojima se nikada nismo niti osvrnuli, smatrajući kako imaju osnovna sredstva za život“ – priča nam Vlatka Vukelić.

Dodaje da nekim automatizmom ljude svrstavamo u kalupe, a bez da nas realno zanima istina u kojoj žive.

To je dijete s kojim se moja kćer možda svakodnevno igra u školi, a da niti ne zna da dok ona mašta o tome kada idemo u Zagreb u “shopping”, neka djevojčica samo želi učiti uz svjetlost žarulje.

Kroz kontakte s gospođom Blažok shvatili smo način na koji joj možemo pomoći i zapravo kako “pobijediti” sam sustav. Ovdje se radilo o sprezi dobre volje i dobrom postavljanju cilja. Jedna priča koju su na kraju zajednički ispričale različite političke opcije, jer od početka je njezin subjekt bilo dijete, kazala je Vlatka Vukelić za Hrvatsku Danas.

Facebook Komentari