Spremite se – Snijeg će u Zagrebu padati od ponedjeljka do četvrtka

Piše: Dražen Prša

Prema detaljnog vremenskoj prognozi Norveškog meteorološkog instituta, koja je često bila vrlo precizna u kontekstu vremenskih prilika u Hrvatskoj, sljedećeg tjedna čeka nas nekoliko uzastopnih snježnih dana.

Kad je riječ o Zagrebu i okolici, temperatura će ovaj četvrtak i petak čak izaći iz minusa, ali već od ponedjeljka čeka nas promjena vremenskih prilika.

Snijeg će, na području Zagreba, prema ovoj prognozi padati od ponedjeljka do četvrtka. Temperature će se kretati oko -3 do 0.

Prema istoj prognozi, tih će dana povremeno snježiti i na osječkom te riječkom području, ali u manjim količinama, pri čemu će se snježne oborine izmjenjivati s kišom.

Još šest osoba umrlo je od hladnoće u ponedjeljak u Poljskoj gdje se temperature u nekim područjima još kreću oko 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, objavio je u utorak vladin Centar za nacionalnu sigurnost.

Tako je u valu hladnoće koji vlada Europom od kraja prošlog tjedna u nekoliko dana umrlo najmanje 54 osoba, većinom u Poljskoj.

“Još šest osoba umrlo je od hladnoće tijekom zadnja 24 sata”, objavio je centar u kratkom priopćenju.
“Broj žrtava pothlađenosti popeo se na 71 osobu” od 1. studenoga, navodi centar u tom priopćenju.

Poziva da se pomogne potrebitima u teškim meteorološkim uvjetima, uglavnom beskućnicima.
Po meteorološkim predviđanjima, temperature bi trebale postupno rasti u nadolazećim danima u Poljskoj, ali će ostati ispod ništice.

Prošle je zime, neobično blage, oko 77 osoba umrlo od pothlađenosti u toj zemlji s 38 milijuna stanovnika. (Danas.hr)

Facebook Komentari