Oštra reakcija Generalskog zbora: Zgroženi nerealnim traženjima pojedinaca i udruga za dionice HEP-a

Ad

Piše: Dražen Prša

Iz Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora priopćeno je da su održali sjednicu GZ na kojoj se raspravljao o mogućim modelima otkupa dionica MOL-a, ali da su zgroženi viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7 posto dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede, odnosno da se 7 posto tih dionica unese u Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Hrvatski generalski zbor stava je da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata.

“Takva potraživanja smatramo podvaljivačkim i nerealnim što očigledno, između ostaloga, imaju za cilj stvoriti jaz, pomutnju i neslogu unutar braniteljske populacije, s konačnom namjerom da se izazove nezadovoljstvo u širokim slojevima hrvatskoga naroda.

Sve se to odvija u trenucima, kada nam je više nego ikada potrebno svenarodno zajedništvo i posvećenost duhovnom, gospodarskom i demografskom oporavku Naroda i Države“ – stoji u priopćenju GZ.

Dodaje se da zabrinuti za budućnost Republike Hrvatske za koju smo se nesebično borili u Domovinskom ratu, isto tako nesebično danas u miru, predlažemo da se značajni dijelovi mogućih prodaja dionica ugrade u ostvarivanje ovih ciljeva.

Apeliramo da se mudro i oprezno postupa s energetskim potencijalima i nacionalnim bogatstvima Republike Hrvatske“ – priopćenje je koje potpisuje predsjednik – Pavao Miljavac, general zbora.

Facebook Komentari