Dačić tvrdi da Albanci s Kosova planiraju zauzeti neko srbijansko veleposlanstvo, rekle zapadne tajne službe

Srbija je od zapadnih tajnih službi dobila informacije da albanska dijaspora priprema zauzeti srbijanska veleposlanstva i konzulate dok Beograd ne od gonjenja Ramusha Haradinaja, uhićenog po tjeralici Srbije zbog ratnih zločina, rekao je srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić.

Informacija je došla iz jedne velike zemlje i velike sigurnosne zajednice s imenima i prezimenima ljudi te imenom države o kojoj se razgovaralo kao mogućoj zemlji u kojoj bi meta možda mogla biti naše veleposlanstvo ili konzulat, kaže Dačić za (RTS).

Zauzimanjem nekog od diplomatsko-konzularnih predstavništava i uzimanjem talaca Srbija bi trebala biti prisiljena da odustane od gonjenja Haradinaja, uhićenog prošli tjedan u Francuskoj po međunarodnoj tjeralici Srbije zbog ratnih zločina na Kosovu, rekao je Dačić.

Radi se o zemljama koje imaju brojnu albansku dijasporu, države domaćini odgovorne su za sigurnost srbijanskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i podignut je stupanj sigurnosti i zaštite” tvrdi Dačić .

Prosvjedi albanske dijaspore ispred diplomatsko-konzularnih predstavništava Francuske i Srbije neće utjecati na stajališta Srbije, bilo da se radi o Haradinaju ili nekome drugome. Riječ je o ratnim zločinima, poručio je srbijanski ministar vanjskih poslova te optužio Prištinu da brani ratnog zločinca.

Facebook Komentari