Maras o referendumu oko HEP-a, ali i niskoprofilnim posjetima, te takvim tramvajima i autobusima, što god to značilo

SDP-ov zastupnik Gordan Maras u Saboru je prokomentirao aktualna događanja.

Otkrio je da će SDP uputiti najavljivanu interpelaciju. “Nema razloga za čekanje, da je tema vrlo aktualna, nema nikakvog razloga da dopustimo netransparentnost HDZ-u koji je na to navikao. Mi ćemo inzistirati da građanima budu prepuštene sve informacije i da vide i odluče što se treba napraviti”, rekao je Maras. Kazao je da se odluka Arbitražnoga suda trebala objaviti. “Mislim da nije bila dobra situacija ukidanjem Ine, i u ovom trenutku moramo maksimalno zaštititi interese Republike Hrvatske”, rekao je Maras.

Smatra da je referendum oko privatizacije HEP-a dobra ideja.

“Drago mi je da građani isto misle. Kad netko na Badnjak, nakon bakalara, sazove pressicu i objavi da će se kupiti Ina, a prodati HEP, onda nemate drugoga izbora, nego pozvati građane da svojim glasom kažu što misle o tome. U toj situaciji građani bi imali mogućnost raspraviti o tome i donijeti najbolju odluku. Ja predlažem, zbog smanjenih troškova, da se to obavi tijekom lokalnih izbora”, rekao je Maras, koji smatra da Vlada pričom o Ini pokušava zamagliti situaciju u HEP-u.

Komentirao je i put predsjednice u SAD.

“Meni to nije normalno. Predsjednica mora znati da hrvatske građane zanima što je radila u Americi, pogotovo kad ide o njihovom trošku i morala bi dati informacije s kime se sastala. Ne postoje niskoprofilni posjeti, samo tramvaji i autobusi, tako da je s te strane, kad se ide u službeni posjet drugoj zemlji, interes javnosti uvijek prisutan i predsjednica mora dati informaciju s kime se sastala i što su razgovarali. Spominjanje da će to objaviti ti ljudi s kojima se sastala na svojim profilima na Facebooku i Twitteru totalno je neozbiljno, a priča da je otišla u Ameriku kako bi pomogla rješavanju američke vanjske politike vrijeđa inteligenciju svih hrvatskih građana”, rekao je Maras.

Kad je u pitanju bombardiranje Ininih naftnih polja u Siriji, Maras je istaknuo da nema osnovne informacije da bi se odlučilo što dalje, a da to nema ni premijer Andrej Plenković. “Premijer nema informaciju, djeluje isključivo u smislu svog PR-a. Ja mu poručujem: Nemojte se igrati s državom, da biste vi ispali bolji”, rekao je Maras.

Komentirajući unutarstranačke izbore u Mostu, Maras je rekao da ga ne zanimaju. “U situaciji kad se moralizira i pravi transparentan, a sad ne rade na taj način. Ovako ispada da se skupila družina prijatelja, uspjela na nekoj platformi dobiti neke glasove i sad mogu što hoće”, kazao je Maras.

Share This Article