Bivša premijerka pridružila se kritičarima Predsjednice oko posjeta SAD-u: To antidatiranje je još jedno ponižavanje javnosti

“To antidatiranje je još jedno ponižavanje javnosti”, komentirala je Jadranka Kosor jutrošnju informaciju da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović naknadno promijenila datum povratka iz SAD-a na svojim službenim stranicama, prenosi N1.

Nakon što je u javnost u ponedjeljak ujutro izišla informacija kako je Ured predsjednice antedatirao datum njezinog povratka iz SAD-a, koji je podigao buru u javnosti, o svemu se oglasila i bvša premijerka Jadranka Kosor.

“To antidatiranje je još jedno ponižavanje javnosti”, kratko je napisala Kosor.

“Niskoprofilna politika”, osvrnula se Kosor i na bizarno službeno objašnjenje s Pantovčaka, u kojem se navodi kako se radilo o ‘niskoprofilnom posjetu u vremenu tranzicije između dvije američke administracije’.

Ured predsjednice objavio je da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović vraća 7. siječnja u Hrvatsku. Međutim, nešto je neobično u toj informaciji. Naime, na stranicama predsjednica.hr navodi se kako je ona objavljena 31. prosinca, ali je činjenica da je to vrijeme kada je u medijima bilo itekako prošireno da se vraća dva dana ranije u Hrvatsku.

Hina je, naime, objavila, pozivajući se upravo na web stranice Ureda predsjednice da ona odlazi u SAD i vraća se 5. siječnja, piše N1.

Štoviše, to su prenijeli gotovo svi mediji:

“Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sutra odlazi u posjet Sjedinjenim Američkim Državama gdje ostaje do 5. siječnja, objavio je u subotu Ured predsjednice”.

To se može provjeriti i pretragom uklonjenih rezultata s portala predsjednice:

Novo stanje na njenoj službenoj web stranici je nešto drugačije u Novoj godini i kaže:

“31. prosinca 2016., Zagreb

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od 1. do 7. siječnja 2017. godine boravit će u Sjedinjenim Američkim Državama”.

Njeno putovanje izazvalo je već brojne kontroverze, jer nije do kraja razjašnjeno je li se radilo o privatnom putu plaćenom javnim novcem, ili službenom posjetu, budući da ona nije sastala ni sa jednim dužnosnikom svog ranga tijekom boravka.

Facebook Komentari