Predsjednica RH završila posjet SAD-u: Mislim da se predsjednika Trumpa duboko podcjenjuje

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je posjet Sjedinjenim Američkim Državama i danas se vraća u Hrvatsku, javlja HRT.

Planiran petodnevni posjet Washingtonu produljila je za dva dana jer su joj se otvorile još neke mogućnosti za razgovore s predstavnicima američkog političkog života.

Sa sugovornicima, uključujući bliske suradnike izabranog američkog predsjednika Donalda Trampa, razgovarala je o pozicioniranju Hrvatske u vanjskoj politici nove administracije, budućnosti NATO-a i energetskoj infrastrukturi.

– Moram reći da sam jako zadovoljna posjetom. Malo sam optimističnija nego kad sam došla. Mislim da se ipak puno više može napraviti nego što smo to mislili. Mislim da se predsjednika Trumpa duboko podcjenjuje kad je riječ o vanjskoj politici i strategiji koju će imati i držim da Hrvatska ima jako puno prostora da kao saveznica SAD-a napravi puno, ne samo za sebe nego za cijeli prostor jugoistoka Europe, naravno i za transatlantsku zajednicu – rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, piše HRT.

Pred kraj boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, Grabar Kitarović je bila na sastanku u Atlanskom vijeću u Washingtonu, a sastankom s hrvatskom predsjednicom pohvalio se Damon Wilson iz Atlantskog vijeća.

Facebook Komentari