Tako se to radi – Osječko-baranjska županija pomogla LAG-ovima sa 480.000 kuna

Piše: Dražen Prša

Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić potpisao je 30. prosinca 2016. godine ugovore s predstavnicima četiri lokalne akcijske grupe (LAG), i to Baranje, Karašice, Vuke-Dunava i Strossmayera.

Sredstva koja im je dodijelila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju trebala bi im se odobriti tek u veljači ili ožujku pa im u premošćivanju tog razdoblja pomaže Županija.

Predstavnici LAG-ova stoga su sa županom Šišljagićem potpisali ugovore o predfinaciranju u ukupnom iznosu od 480.000 kuna. Ta sredstva LAG-ovi će vratiti u županijski proračun kada im bude uplaćen novac iz Programa ruralnog razvoja.

“Ovo je najbolji ovogodišnji dar svima nama, jer će nam pomoći da premostimo razdoblje do dobivanja pravih sredstava. LAG Baranja dobio je 8,5 milijuna kuna odlukom Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnog razvoju”, rekao je potpredsjednik LAG-a Baranja i gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš.

“LAG Karašica najveći je LAG na području županije i treći po veličini u Hrvatskoj. Sastoji se od čak 94 članice (17 jedinica lokalne samouprave, 4 grada i 13 općina, OPG-ova i brojnih ustanova i udruga) i obuhvaćamo sjeveroistočni dio županije. Zahvalni smo županiji na predfinanciranju jer to omogućuje da se “zavrte” puno veća sredstva kroz Mjeru 19.2. koju smo ostvarili privremenom odlukom (za LAG Karašicu to je 11.2 milijuna kuna)” – istaknuo je predsjednik LAG-a Karašica i gradonačelnik Našica Krešimir Žagar.

Facebook Komentari