Dobrović otkrio da je M. Dalić dala ideju o privatizaciji HEP-a i otkupu dionice Ine

Ministar energetike Slaven Dobrović u intervjuu za Točku na tjedan, koji u cijelosti objavljuju u nedjelju, otkrio je tko je pravi kreator ideje o prodaji jedne četvrtine dionica HEP-a i otkupu MOL-ovog dijela Ine tim novcem.

“Recimo da je taj prijedlog došao iz redova HDZ-a, konkretnije predsjednice Dalić”, odgovorio je Dobrović na izravno pitanje je li čitava transakcija ideja potpredsjednice Vlade. Dobrović je kazao kako nije on kao resorni ministar smislio takav potez, jer “ne dolazi iz financijaških krugova, nego se razumije u inženjersku struku”.

Dalija Orešković je prije nekoliko mjeseci dala uputu ministrici Martini Dalić i ostalim članovima Vlade da se svakako obrate Povjerenstvu kada god imaju dvojbe oko mogućeg sukoba interesa. “Kada na stol dođu neke važne odluke, a ministrica Dalić posumnja da bi mogle izazvati lavinu javnog problematiziranja, bilo bi dobro da se obrati Povjerenstvu i da zatraži mišljenje”, rekla je predsjednica Povjerenstva Orešković prije dva mjeseca za Tportal.

U odgovoru za N1 prije dva dana, Povjerenstvo je naglasilo kako potpredsjednica Dalić nije tražila mišljenje Povjerenstva o svojim posljednjim aktivnostima vezano uz Inu.

“Povjerenstvo je zaprimilo prijavu podnesenu protiv dužnosnice Martine Dalić, potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva, u kojoj se ukazuje da je njezin suprug član uprave Ine te je o navedenoj prijavi Povjerenstvo dužno raspravljati. Sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, podnositelju prijave jamči se zaštita anonimnosti. Dužnosnica od Povjerenstva nije zatražila mišljenje o ovim okolnostima. Povodom podnesene prijave, sukladno zakonom propisanom postupku, Povjerenstvo će donositi odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka na javnoj sjednici. O vremenu održavanja javne sjednice na kojoj će ovaj predmet biti uvršten kao jedna od točaka dnevnog reda, javnost će biti pravovremeno obaviještena”, stoji u odgovoru Povjerenstva.

Facebook Komentari