Povjerenstvo će odlučivati o sukobu interesa Martine Dalić, koju je zbunilo novinarsko pitanje, zbog supruga u Ini

Oko sukoba interesa potpredsjednice Vlade Martine Dalić odlučivat će Povjerenstvo za sukob interesa, potvrđeno je danas, a riječ je o potpredsjednici Vlade i njezinom suprugu koji je u upravi Ine.

Nakon konferencije za medije, Martina Dalić odgovorila je na novinarsko pitanje o tome da se potencijalno nalazi u sukobu interesa jer njezin suprug sjedi u upravi Ine, čije dionice sada Hrvatska želi otkupiti od MOL-a.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović održali su konferenciju za medije nakon današnje sjednice Vlade, gdje su usvojeni Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva i Plan gospodarenja otpadom.

Nakon što su Dalić i Dobrović predstavili svoje reformatorske planove za ovu godinu, uslijedila su novinarska pitanja.

Na upit kako komentira ‘svoj slučaj’ s Inom, implicirajući na potencijalni sukob interesa jer Dalić vodi proces sa strane Vlade RH, dok njezin muž sjedi u Upravi Ine.

Potpredsjednica Vlade je prvotno reagirala o kakvom se slučaju radi, a zatim je glasnogovornica pokušala riješiti novonastalu situaciju rekavši da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Međutim, ministrica je ipak odlučila odgovoriti.

“U okviru svojih ovlasti kao potpredsjednica Vlade bavim se pitanjima iz djelokrugom koje spadaju u dio obaveza potpredsjednika Vlade. U tom smislu zastupam svim svojim sposobnostima i profesionalnim kompetencijama stavove i odluke Vlade. Teme o kojima govorite, skrenula bih pozornost hrvatskoj javnosti još jednom da transakcije o kojima govorite su vrlo kompleksne, jasne i odlučne odluke Hrvatske vlade nisu u uvijek skladu s pojedinačnim i partikularnim i da jasno i odlučno ponašanje Hrvatske vlade takve interese ponekada i ugrožava. O tome će biti potrebno voditi računa tijekom cijelog ovog procesa”, pojasnila je.

Facebook Komentari