Plenković smiruje studente koje je udarila reforma, kaže da će se pronaći neko rješenje

Nakon što su u medijima objavljene informacije da će porezna reforma po džepu udariti i studente – oporezivat će se studentske zarade veće od 15.000 kuna – oni su na društvenim mrežama zaprijetili velikim prosvjedom, a reagirao je i premijer Andrej Plenković.

“Dao sam nalog ministru financija da temeljito provjeri pravilnik koji je donesen i je li on u cijelosti u skladu s porezom na dohodak i naći ćemo rješenje koje će, siguran sam, zadovoljiti studente i spriječiti bilo kakvo pogoršanje njihovog položaja i u pogledu limita i u pogledu obračunavanja poreza”, kazao je Plenković te dodao da će naći rješenje i da želi umiriti sve studente.

“Ministar Zdravko Marić je dobio nalog da pronađe rješenje. Idući tjedan ćemo sjesti s predstavnicima studenata i temeljito vidjeti na koji način da se ovo što smo ujutro pročitali u medijima promijeni”, rekao je premijer.

Da će naći rješenje, Vlada je objavila i na svom Twitter profilu. “PVRH: Naći ćemo rješenje koje će zadovoljiti stud. i spriječiti bilo kakvo pogoršanje njihova položaja.Sjest ćemo s predstavnicima studenata”.

Studentsko nezadovoljstvo poreznim izmjenama komentirao je i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, koji je novinarima rekao kako se nada brzom rješenju tog problema ističući da je Ministarstvo svjesno što smanjenje praga za oporezivanje znači za status studenata koji se na taj način uzdržavaju.udariti i po džepu studenata, odnosno da će se oporezivati i studentske zarade veće od 15.000 kuna, veliki dio njih, revoltiran najavljenom mjerom, organizirao se i na društvenim mrežama zaprijetio velikim prosvjedom.

Studenti, nezadovoljni poreznom reformom koja je i njih zahvatila, zatrpali mailovima institucije i stranke

Facebook Komentari