Petrov i Bandić čestitali nadolazeći Božić vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov uputio je čestitku građankama i građanima Republike Hrvatske koji slave Božić prema julijanskom kalendaru:

“Božić je blagdan koji okuplja obitelji u vjerskome ozračju te ih ispunjava nadom i ohrabrenjem, a vjernicima donosi poruku mira i zajedništva. U ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime želim sretan Božić građanima Hrvatske koji Božić slave po julijanskom kalendaru”, poručio je Petrov.

Čestitku mitropolitu Eparhije zagrebačko-ljubljanske porfiriju Periću i arhijerejskom namjesniku zagrebačkom Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj protojereju Kirku Velinskom, te svim vjernicima pravoslavne ispovijesti uputio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Radost mi je da Vam se mogu javiti u ovom blagdanskom vremenu i ozračju te Vam čestitati Božić tradicionalnim pozdravom Mir Božji – Hristos se rodi!

Čini se da se tajna Božića sastoji u tome što smo mi ljudi u našoj potrazi za velikim i izvanrednim upućeni na neugledno i maleno.

Želim svima nama da u ovom vremenu usporimo te svoj pogled skinemo s velikih poslova, planova i briga i spustimo na male, obične, naizgled beznačajne stvari.

Dijete neka bude u središtu. Maleni i slabiji neka budu u središtu. Solidarnost i dobrota neka budu u središtu. Dostojanstvo svake osobe neka bude u središtu. Vjerujem da je to pravi put za naš svijet u kojem mnogi još uvijek ne vide ni svjetlo niti razloge za nadu.

Svjetlo istinsko postoji i došlo je na svijet i razloga za nadu, unatoč svemu, ima. To je ohrabrenje i poruka Božića.

U tome duhu Vama osobno, Vašoj obitelji, Vašem sveštenstvu, monaštvu i pastvi želim radostan Božić, a u novom ljetu mir i svako dobro! Neka nam 2017. godina bude osvijetljena svjetlom Djeteta iz betlehemske pećine i ispunjena mirom Kneza mironosnoga.

Vaistinu se rodi!” čestitao je zagrebački gradonačelnik.

Facebook Komentari