Pernar objasnio studentici nezadovoljnoj poreznom reformom: Neselektivan teror prema domicilnom stanovništvu

Zastupnik Ivan Pernar u odgovoru jednoj studentici, koja je poslala mailove institucijama, kao i stotine drugih studenata zbog učinaka porezne reforme, ocijenio je kako je na djelu neselektivan teror prema domicilnom stanovništvu.

“Poštovana Monika, na vlasti su kolaboratori tj. suradnici stranih država koje drže našu zemlju u stanju trajnog ekonomskog ropstva. Neselektivan teror nad domicilnim stanovništvom, pa tako i nad studentima jedno je od obilježja svake sluganske vlasti čiji su predstavnici spremni upotrijebiti bilo kakvu mjeru kako bi održali svoje pozicije i privilegije iako su svjesni njihovih posljedica za vlastiti narod. To je razlog zašto ste se vi našli u problemu”, napisao je Pernar.

Studentica je poslala sljedeći upit na mailove ministarstava:

Poštovani,
potaknuta najnovijom izmjenom Pravilnika o porezu na dohodak pišem Vam ovaj e-mail u znak mog žestokog revolta. Prag za oporezivanje studentskih zarada je s 50.000 kn spušten na 15.000 kn, odnosno više od 3 puta smanjen u doslovno jednom danu bez ikakvih najava!! Kao studentica koja se financira isključivo vlastitim novcem, jer mi roditelji nisu u mogućnosti financirati sve potrebno, smatram kako je iznos koji MI DOPUŠTATE ZARADITI od 1250 kn premalen da bi pokrio troškove bilo koga, a kamoli studenta u gradu u kojem ne živi i ovisi samo o sebi! Ako je osobni odbitak za normalnog čovjeka 3800 kn mjesečno, zašto je on za mene samo 1250 kn?? Zašto? Zaslužujem li ja lošije uvjete života od nekoga tko je odrastao i radi?

Zašto bih ja sve što je iznad 1250 kn mjesečno prvo morala podijeliti s državom da bi mi to tek nakon više od godinu dana bilo vraćeno??
Država u kojoj sam se rodila i u kojoj ću u budućnosti raditi upravo za dobrobit građana RH,jer studiram za takvo zanimanje, mi onemogućava da normalno živim za vrijeme svog studiranja i da SAMA pokrivam svoje troškove BEZ POMOĆI DRŽAVE!
Očekujem brzu reakciju na moj e-mail, lijep pozdrav,
Nadam se da ćete popratiti ovu priču.
Lijep pozdrav, Monika Franjić

Studenti, nezadovoljni poreznom reformom koja je i njih zahvatila, zatrpali mailovima instiitucije i stranke

Facebook Komentari