Na prigodnom domjenku u SNV-u Pupovac prigovorio Vladi zbog Jasenovca, ali i uvjeta života za Srbe

Nakon duge zahvale i prisjećanja na političke prigode koje su se otvarale pred Vladom Andreja Plenkovića nakon prošlih parlamentarnih izbora, Milorad Pupovac iz Srpskog narodnog vijeća prigovorio je Vladi, kojoj je na čelu uvaženi gost božićnog domjenka, Andrej Plenković, zbog uvjeta u kojima živi srpska nacionalna manjina, ali i zbog – Jasenovca, piše N1.

“Da nije bilo ploče u Jasenovcu iščekivanje ne bi bilo stavljeno u sjenu. Ovako smo u Novu godinu ušli s nadom i vjerom u bolje sutra, ali i sjenom na toj nadi i zabrinutošću, koja iz te geste, toga čina na tom mjestu ne može da ne bude proizvedena”, kazao je Pupovac.

Jedna mu je suradnica kazala da bude osoban i da govori u svoje ime na obilježavanju Božića, no navodi da mu uloga to ne dopušta.

“Sigurno je da svi međusobno dijelimo ovo: Smrt jednog od nas ne može biti razlog za negiranje smrti drugog”, kazao je, nastavljajući da stradanje jednog od nas razlog biti razlog za omalovažavanje žrtava drugih, “pogotovo ne na mjestu na kojem je u 20. stoljeću stradalo najviše pripadnika hrvatskog naroda. I tu ne spominjem ni Srbe niti Rome, već Hrvate”, podvukao je.

“Gotovo 8.000 (ih je stradalo). Naša je dužnost da učinimo sve da sačuvamo ono što je stvoreno u jesen 2016., program i politiku koja je bila prilika za donošenje mira, obnove povjerenja, društva pravednosti, jednakosti i zakonitosti”, poručio je.

Pozvao je na toleranciju, prihvaćanje i stvaranje oslonca zajedničkim rješenjima.

Share This Article