Bernardić: Pitam Andreja Plenkovića hoće li u Hrvatskoj moći studirati samo djeca bogatih roditelja?

Šef SDP-a Davor Bernardić upitao je premijera Andreja Plenkovića hoće li u Hrvatskoj ubuduće moći studirati samo djeca bogatih roditelja.

Nakon što su se danas studenti pobunili jer će porezna reforma udariti one koji su zaposleni posredstvom student servisa, ali i primaju stipendije, oglasio se i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Vlada pokazuje opaku okrutnost prema mladima. U Hrvatskoj se topi srednji sloj. Studiranje je skupo, mnogima moguće samo uz rad. HDZ je oduzeo i tu nadu odlukom da će studenti na prihod veći od 15 tisuća kuna godišnje morati plaćati 24 posto poreza i prirez, a do sada su mogli zaraditi 50 tisuća kuna. Pitam Andreja Plenkovića hoće li u Hrvatskoj moći studirati samo djeca bogatih roditelja? Hoće li znanje potrebno za bolju budućnost biti dostupno samo onima koji već imaju, a uskraćeno onima koji obrazovanjem i radom žele stjecati na samom početku svojeg odraslog života? Podsjećam, HDZ je obećavao sasvim suprotno. I sada još jednom dokazuju potpunu nevjerodostojnost. Tražim hitnu izmjenu ove odredbe”, napisao je na Facebooku.

Podsjetimo, umjesto dosadašnjih 50.000 kn, prijeđe li student godišnji limit zarade od 15.000 kuna, plaćat će porez od 24 posto i prirez. Ujedno, prelaskom ovog limita student prestaje biti i porezna olakšica roditeljima.

Share This Article