Ministarstvo državne imovine preuzelo zgradu bivšeg Ureda Stjepana Mesića

Bivši predsjednik Stjepan Mesić i službeno je napustio svoj Ured. O tome je priopćenje poslalo resorno Ministarstvo. Evo što su poručili.

“Ministarstvo državne imovine preuzelo je danas, u srijedu, 4. siječnja 2017. zgradu bivšeg ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske u Grškovićevoj 13 u Zagrebu.

Podsjećamo, nakon što je izgubio pravo da kao bivši predsjednik Republike Hrvatske koristi ured na teret državnog proračuna izmjenama Zakona u svibnju prošle godine, g. Mesić se za zaštitu svojih prava obratio Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Ustavni sud je na sjednici održanoj 6. prosinca 2016. odbio prijedlog g. Mesića o pokretanju postupka ocjene ustavnosti navedenih izmjena Zakona.

Nakon toga, Ministarstvo je zaprimilo i Rješenje Ustavnog suda sa sjednice održane 22. prosinca 2016. kojim je odbačena Ustavna tužba i prijedlog za odgodu ovrhe, koje je g. Mesić podnio uz prijedlog za ocjenu ustavnosti.

Preuzimanjem zgrade, Ministarstvo državne imovine će temeljem iskazanog interesa i potreba korisnika državnog proračuna, odlučiti o njenoj daljnjoj namjeni”, stoji u priopćenju.

Facebook Komentari