Lovrinović: Izradio sam analizu za Kukuriku vladu – IPO HEP-u nije potreban, zašto ne iskoriste dobit HNB-a?

Saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku, ekonomski stručnjak Ivan Lovrinović pita se zašto Vlada ne želi iskoristiti 10 milijardi kuna zadržane dobiti HNB-a za kupovinu Ine.

Vlada na raspolaganju ima 10 milijardi kuna zadržane dobiti Hrvatske narodne banke koja pripada državi kao vlasniku HNB-a. U više navrata iznosim tu činjenicu i predlažem da se taj novac upotrijebi za isplatu MOL-a u slučaju INA. Naravno, tek nakon raščišćavanja svih pitanja među “partnerima” i utvrđivanju realne cijene MOLovog udjela, piše Lovrinović na svom fb-u.

Kao što vidite nitko se u Vladi, ali niti drugim institucijama ne osvrće na moj prijedlog. On je očito nepoželjan jer postoji drugi plan koji je nama i javnosti nepoželjan Dakle, Vlada ima najveći dio novca za tu transakciju, a ipak želi prodati 25% HEP-a!!!

Miro Bulj solira u obrani nacionalnih interesa, dok se MOST ovdje pokazao u pravom svjetlu koje je meni već poodavno poznato.

B. Petrov je 19. travnja 2016.g. tvrdio da dobro stojimo u arbitraži jer ima kvalitetne izvore informacija. Sada šuti o tome tko ga je kvalitetno brifirao.

U svibnju 2015.g. na zahtjev Radničkog vijeća HEP-a s profesorom Jakovčevićem izradio sam analizu potrebe za provođenjem inicijalne javne ponude HEP-a koju je početkom 2015.g. pokrenuo Ivan Vrdoljak u ime Kukuriku koalicije.

Uspjeli smo dokazati da IPO nije potreban jer je HEP najkapitaliziranija kompanija u Hrvatskoj. Drago mi je da sam se i tada izložio prema interesnim skupinama i da smo s drugima uspjeli spriječiti tadašnji plan. Zanima li vas što smo sve o tome tada napisali?, pita Lovrinović.

Facebook Komentari