MOL će, predviđa sindikalac iz sisačke rafinerije, i dalje pokušavati uništiti Inu. Tražit će sastanak s Plenkovićem

Ad

Predrag Sekulić iz sindikata Nova solidarnost, koji djeluje u Rafineriji Sisak, gostovao je u specijalnoj emisiji o sudbini Ine.

On i njegovi kolege, naime, pokušali su u srpnju upozoriti da se iz u Graberja Ivanečkog prema Rijeci kreće teretni vlak, koji prevozi naftu, za što nema potrebe te je stoga komentirao na koji se način novi razvoj događaja oko Ine odražava i na rafineriju u Sisku. Najavljivali su, podsjeća u razgovoru s reporterkom N1, da će stati a prugu i zaustaviti vlakove koji prevoze naftu u Rijeku, jer im ne preostaje ništa drugo.

“Ova ekipa koja brani rafineriju, brani Inu u cijelosti i nacionalne interese već dvije godine. Ne preostaje nam ništa drugo”, kazao je o svojim kolegama iz Nove solidarnosti.

MOL će, predviđa, i dalje pokušavati uništiti Inu, što više mogu. Upitan je je li sindikat imao kakve kontakte s predstavnicima vlasti, otkad je – za Badnjak – najavljena nacionalizacija Ine.

“Razgovarali smo do sada s mnogim ministarstvima i političarima, no za blagdane nismo. Najnovije kontakte nemamo, ali u kontaktu smo s institucijama”, kazao je Sekulić.

Kada je riječ o kontaktima s novim ministrom energetike Slavenom Dobrovićem, navodi da je svima poznata odluka prošle vlade, u kojoj je on također bio član, kada je zabranjen prijevoz nafte prema rafineriji u Rijeci. Radnici rafinerije tada su upozoravali na opasnosti tog transporta, ali i činjenicu da posao nije dobio HŽ Cargo, nego privatna tvrtka.

“Upleteni su mnogi iz Hrvatskih željeznica, Ine i politike i vrijeme je da podvučemo crtu i kažemo što nam je interes”, poručio je.

Sindikalci će se uskoro sastati i s predstavnicima lokalne vlasti, potvrdio je, na kojemu će iznijeti stajališta i planove, budući da im je županijska skupština ranije iskazala podršku. Vjeruje da će taj sastanak biti učinkovit i konstruktivan. Oni su zahtijevali od Vlade kao jednog od vlasnika da zaustavi brojne negativne procese u Ini, gdje se događalo sve što su oni predvidjeli, pogotovo kada je u pitanju reorganizacija, otpuštanja, gubljenje ljudskih kapaciteta.

“MOL je naveliko uništio inu, a napravit će što stigne u ovom vremenu”, ponavlja.

Upitan je i hoće li sindikat tražiti sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem, sad kad je odlučeno o nacionalizaciji Ine.

“Tražit ćemo ga. Ova odluka nas je obradovala, ali dug je to put, treba puno tog razjasniti. Treba iz procesa izbaciti one koji su se stavili u službu Mađara i uništavali Inu za svoje male bonuse”, zaključuje Sekulić.

Facebook Komentari