Butković ne trpi bahatost: Smjena šefa Hakom-a jer “troši, ne sluša i ponaša se kao država u državi”

Dražen Lučić

Odlučan je u svojoj nakani ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković da smjeni Dražena Lučića predsjednika Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) zbog, kako je kazao, neprimjerenog ponašanja.

Kako prenosi Danas.hr po izjavama ministrovih bliskih suradnika Lučić se ponaša “kao država u državi” i “kao da je predsjednik SAD-a, a ne državne agencije”, pa je resorni ministar predložio njegovu prijevremenu smjenu, ali i njegovog zamjenika Marijana Bolarića te člana vijeća HAKOM-a Domagoja Jurjevića.

Poznato je da se od ranije HAKOM spominje kao rastrošna institucija, stoga je ministar Butković poslao Uredu premijera Andreja Plenkovića dopis u kojem upozorava na Lučićev “sasvim neprimjereni način komunikacije” te da je s Vijećem HAKOM-a “teško surađivati”.

Ministar Butković je premijeru u šest točaka pobrojio Lučićeve „grijehe“, od kojih izdvajamo, da je Vijeće HAKOM-a četiri mjeseca odbijalo poslušati Ministarstvo i izmijeniti statut kako bi se mogao provesti program Vlade za pristup širokopojasnom internetu.

U nabrajanju „grijeha“ navodi se da je Lučić “neprimjereno i neutemeljeno pisao požurnice premijeru” da se usvoji njihov program rada HAKOM-a iako mu je ministarstvo jasno reklo da prvo mora izmijeniti statut.
Butković navodi i da je Lučić zatrpavao ministarstvo nizom zaključaka kojim traži da se njegovu kritičaru i članu Vijeća Zdravku Jukiću onemogući samostalno istupanje.

Na kraju, navodi se da je davao “ničim dokazane optužbe i insinuacije na račun nadležnih državnih službenika i traženje pisanih isprika” te imao “druge oblike neprimjerene i neutemeljene prepiske s ministarstvom”.

Dražen Prša

HAKOM vrlo široke ruke: Kupili 100 kravata i 72 rupca, platili 85.785 kuna s PDV-om

Facebook Komentari