Kreće izgradnja žičare za Sljeme: Grad Zagreb raspisao natječaj, evo do kada projektanti trebaju osmisliti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grad Zagreb je u zadnjim danima 2016. objavio javni natječaj za izradu glavnih i izvedbenih projekata nove žičare Sljeme, težak deset milijuna kuna bez PDV-a.

Grad Zagreb objavio je natječaj za izradu glavnog projekta sljemenske žičare stvar se konačno pomaknula s mjesta, prenosi tportal.

Riječ je isključivo o cijeni projekta, a ukupna cijena izgradnje penje se, prema nekim procjenama, i do 25 milijuna eura.

Projektanti će tako do 13. veljače trebati osmisliti kako će izgledati međustanice žičare na mjestu nekadašnje bolnice za plućne bolesti Brestovac, rekonstruirati pristupne ceste, projektirati novu donju postaju žičare, rekonstruirati gornju postaju i, što je najvažnije, izraditi projekt same žičare i pripadajuće infrastrukture. Uz to su dužni izraditi geološku i hidrogeološku kartu, geotehnički projekt te sigurnosnu analizu žičare.

Izvođači ovog opsežnog posla i izgled nove žičare trebali bi biti poznati do 13. veljače, do kada traje javni natječaj. Naravno, u slučaju da ne bude uložena pokoja žalba na natječaj pa se cijela priča prolongira još za koji mjesec, kao što je to bio slučaj s natječajem za Pelješki most.

Facebook Komentari