Sisačka bolnica slavi 210 godina postojanja – Kreće projekt gradnje središnjeg paviljona vrijedan 86 milijuna kuna

Piše: Dražen Prša

U sisačkoj Općoj bolnici dr.Ivo Pedišić održana je sjednica, a potom i domjenak Stručnog vijeća bolnice. Predsjednica tog vijeća dr.Vlatka Bedeniković je istaknula kako sisačka bolnica slavi 210 godina postojanja na ovom mjestu, kao što je Zbor liječnika u Sisku ove godine proslavio 140 godina organiziranog djelovanja liječnika.

„Bolnica je opstala, vremena su ponekad bolja, nekada lošija i uvijek zahtjeva pomoć lokalne zajednice. S ravnateljem smo dogovorili jednu novu strategiju, predstaviti i bolnicu i Sisak ne kao grad slučaj, nego kao lijepo mjesto za življenje. Problemi postoje svugdje, ali idemo se pohvaliti nečim što radimo usprkos svemu, pohvaliti se entuzijastima“, rekla je dr.Bedeniković.

Ravnatelj sisačke bolnice dr.Tomislav Dujmenović je istaknuo kako se u ovoj godini bilo puno događaja, od finalizacije projekta izgradnje Središnjeg paviljona, do nabavke novih uređaja. No dodaje, sada nedostaje liječnika.

„Pojavio se veliki nedostatak liječnika, odlazak liječnika u druge bolnice. Mi činimo sve da bi se liječnici zadržali.
Poboljšat ćemo njihove uvjete rada, kupit ćemo neku novu opremu. Nastojat ćemo preko našeg bolničkog stambenog fonda riješiti njihovo stambeno pitanje. U pregovorima smo s nekim bankama koje bi na adekvatan način financirale stambeno zbrinjavanje liječnika i medicinskog osoblja“, rekao je dr.Dujmenović i dodaje kako se u posljednje vrijeme sve učestalije pojavljuje problem konflikata medicinskog osoblja i pacijenata zbog revolta pacijenata, stoga im je za cilj to prevenirati.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pohvalio je rad djelatnika sisačke Bolnice, te poručuje kako je došao dati podršku svima onima koji nastoje boravak pacijenata učiniti što ugodnijim i kvalitetnijim. Podsjetio je kako je projekt gradnje središnjeg paviljona, vrijedan 86 milijuna kuna, dobio zeleno svjetlo.

„To je nešto što i ovo osoblje, a i svi stanovnici Sisačko-moslavačke županije dugo očekuju. Neki nisu vjerovali, ali došao je taj trenutak. U siječnju potpisujemo ugovor o financiranju, a odmah nakon toga krećemo u raspisivanje javnog nadmetanja za izvođenje radova. Vjerujem da će na proljeće ovdje pomalo brujati strojevi i da će krenuti radovi, a onda u roku od dvije godine da ćemo imati prekrasnu zgradu u kojoj će doista biti uvjeti na europskoj razini“, istaknuo je Žinić, te podsjetio kako je Bolnica ponovno vraćena pod okrilje Sisačko-moslavačke županije, postavljena je nova uprava, racionalizirano je poslovanje, dok kvaliteta usluga nije smanjena. Dodao je da u sisačkoj Bolnici rade vrhunski liječnici i vrhunski stručnjaci.

Facebook Komentari