Napad u Istanbulu najmanje 39 ubijenih, među identificiranima 16 stranaca

Ad

U terorističkom napadu koji se dogodio u poznatom istanbulskom noćnom klubu Reina u jedan sat i 15 minuta po lokalnom vremenu, ubijeno je najmanje 39 osoba, a među dosad 21 identificiranom žrtvom 16 je stranih državljana, a pet Turaka, objavio je turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu.

Broj ozlijeđenih u napadu popeo se sa 40 na 69 osoba.

Među žrtvama napada u novogodišnjoj noći u Istanbulu po zasad dostupnim podacima nema hrvatskih građana, doznaje se u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Terorist s automatskim oružjem brutalno je i divljački izveo ovaj napad pucajući na nedužne ljude koji su se samo zabavljali i slavili dolazak Nove godine, izjavio je s mjesta zločina istanbulski guverner Vasip Sahin.

Turska policija još uvijek traga za napadačem koji je rafalnom paljbom iz automatskog oružja prvo zasuo okupljene pred ulazom u klub i automobile koji su prolazili ulicom u istanbulskoj četvrti Ortakoy, a potom ušao u klub i nastavio pucati na ljude koji su došli proslaviti dolazak Nove godine.

U trenutku napada u klubu je bilo između 500 i 600 ljudi.

Potraga za teroristom još uvijek traje. Nadam se da će uskoro biti uhićen, izjavio je ministar Soylu. Za ovaj teroristički čin još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost.

Dražen Prša

Facebook Komentari