Iz Turske stižu optužbe da je CIA odgovorna za teroristički napad u noćnom klubu

Turski novinar i književnik Şamil Tayyar objavio je kako je za napad u Istanbulu sinoć “odgovorna CIA”!, prenosi Dnevni avaz.

Krvavi napad u noćnom klubu u Istanbulu u novogodišnjoj noći top je tema svjetskih medija.

Još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost za napad, iako sam čin napada, kao i meta, sugeriraju da se radi o Islamskoj državi. Turska se često nalazi na meti napada Radničke partije Kurdistana (PKK), ali kurdski militanti nikada ne napadaju civile, već su njihove mete vojska i policija.

Ipak, ISIS još uvijek nije preuzeo odgovornost za sinoćnji pokolj u noćnom klubu Reina, ali zato optužbe stižu sa drugih strana.

Ugledni turski novinar i političar Şamil Tayyar, inače visoki dužnosnik Erdoganove AKP, na Twitteru je objavio poruku koja je uzburkala duhove.

“Napad na noćni klub Reina bio je osveta CIA za postizanje mira u Siriji. Sve dok Obama ne ode, Turska neće imati mira”, napisao je Tayyar. Tayyar je potom otišao i korak dalje: “Svi ugovori i sporazumi, kao i diplomatski odnosi s Amerikom, trebali bi biti prekinuti ili razmotreni”, dodao je.

Iz Turske se sve češće čuje kako iza pojedinih terorističkih napada stoje američke obavještajne službe. Tako su brojni ruski i turski političari za nedavno ubojstvo veleposlanika Rusije u Ankari optužili upravo Amerikance i CIA, piše Dnevni avaz.

Facebook Komentari