18.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Počasna smjena straže – Kravat pukovnija sprema spektakularnu izvedbu za 01.01.2017.

Počasna smjena straže – Kravat pukovnija sprema spektakularnu izvedbu za 01.01.2017.

Počasna satnija Kravat pukovnije na čelu sa zapovjednikom Kravat pukovnije Željkom Matejčićem u nedjelju, 1. siječnja 2017. godine održat će svoju tradicionalnu, novogodišnju smjenu straže.

S ulaskom u 2017. godinu, bit će to već sedmi put zaredom kako, zajedno sa svojim pokroviteljem Turističkom zajednicom Grada Zagreba, u prvom danu u Novoj godini Zagrepčankama i Zagrepčanima te gostima Grada Zagreba daruju jedinstvenu i spektakularnu izvedbu Smjene straže koja oživljava junaštvo hrvatske lake konjice iz 17. stoljeća i povijesne početke kravate.

„Ovom izvanrednom, svečanom i novogodišnjom Smjenom straže naša će povijesna postrojba na sebi svojstven način uvesti Zagrepčanke i Zagrepčane i sve turiste u Novu 2017. Godinu.

Pozivam vas da nam se pridružite u što većem broju na Trgu sv Marka točno u podne, u nedjelju 1. siječnja i da zajedno s nama prodefilirate središtem Zagreba“, uputio je poziv građanima Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije koja 1. siječnja također najavljuje i početak nove sezone svoje redovne Smjene straže.

U novogodišnjoj Smjeni straže sudjelovat će konjanici, pješadija i bubnjarski orkestar Počasne satnije Kravat pukovnije, a ako je suditi po svim prethodnim godinama, prvosiječanjski će spektakl Počasne satnije Kravat pukovnije zasigurno privući velik broj znatiželjnika, ali i fanova koji ovu popularnu povijesnu postrojbu prate tijekom svih prigoda i javnih nastupa.

Dražen Prša

Najnovije

Još iz rubrike