Doček 2017.: Trgovi i ulice, rive i pjace na jadranskoj obali ugostit će poznate glazbenike

Trgovi i ulice, rive i pjace na jadranskoj obali ugostit će poznate glazbenike koji će se moći slušati potpuno besplatno. Na pozornicu će se popeti nešto prije ponoći kako bi s građanima odbrojavali zadnje sekunde Stare godine, a nakon ponoći obično pult preuzimaju DJ-i, piše Večernji list.

Jedna od najposjećenijih destinacija za doček je Split. Jedan od razloga zbog kojeg u grad pod Marjanom za nekoliko dana pristižu tisuće turista koji najluđu noć žele proslaviti na jednoj od najljepših svjetskih riva svakako je tradicionalni vatromet koji svake godine osvjetljava splitsko zvjezdano nebo. Zabava i eno-gastro šetnja počet će već od jutarnjih sati, na dnu Marmontove sve čeka vesela atmosfera u sedam kućica, gdje će se ugostitelji pobrinuti da posjetitelji osjete pravi blagdanski šušur nudeći i rakijice s obližnjih OPG-ova, tradicionalna jela te domaće fritule. Kao dio ovogodišnje manifestacije “Advent na Pjaci”, na tom će popularnom trgu za zabavu biti zaduženi DJ-i.

Ugostiteljima je radno vrijeme produljeno u Zadru kako bi se moglo feštati do jutra. Na Narodnom trgu za doček će se, među ostalim, pobrinuti klape. Doček Nove 2017. u Zadru počet će već u 10 sati ujutro uz blagdansku glazbu koja će potrajati sve do 18.30 sati. U 20 sati organizira se prigodni program uz DJ-a. Zadnjeg dana ove godine, na Trgu Matka Laginje u Kastvu, od 10 do 14 sati održat će se već tradicionalna humanitarno-zabavna manifestacija “Zadnje polne va Kastve na 365 metara”. Kastavski hot-dog, “fažol” i kuhano vino uz slastice koje pripremaju članovi i članice mjesnih odbora začinit će i uveseliti ovo veliko druženje, a svi posjetitelji i posjetiteljice moći će se okušati u aukciji slika i umjetnina kastavskih umjetnika. Sav novac koji se sakupi ide u humanitarne svrhe.

Veliko novogodišnje slavlje na Korzu, uz dobru glazbu, veselje i zabavu do kasno u noć planiraju i u Rijeci. Novogodišnjem slavlju na Korzu tradicionalno se priključuje velik broj Riječana i stanovnika okolnih mjesta, ali i turista, stoga se i ove godine očekuje dobra zabava do ranih jutarnjih sati. Ispraćaj Stare godine u podne tradicionalna je manifestacija u Fužinama. Na igralištu u središtu mjesta već od deset sati stanovnici i turisti uživaju u bogatoj ponudi jela, kuhanog vina i živoj muzici.

Podnevni doček pripremili su i u Novom Vinodolskom. Zabava teče kroz centar grada, a kupnjom prikladne čaše može se konzumirati kuhano vino u neograničenim količinama. Paralelno sa “Zdravicom u centru grada” teče i poseban program za djecu, s početkom u 10 sati. Dok ostali ispraćaju Staru godinu, u Crikvenici se priprema nešto potpuno drugačije i nesvakidašnje – doček Stare. Recept glasi: centar grada, ukusno i mirišljavo kuhano vino i kobasice na čistom morskom zraku, uz nezaobilazan dodatak božićnih slastica, začinjenih dobrom glazbom i još boljom atmosferom te smijehom i veseljem u neograničenim količinama.

Facebook Komentari