Policijski sindikat pisao Orepiću: Policajac sa ženom i troje djece bi mogao sutra završiti na cesti

Zbog šibenskog policajca Jure Teskere čija obitelj bi u subotu ujutro trebala biti deložirana iz stana kojeg privremeno korite, ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić poslao je otvoreno pismo.

Deložacija se provodi uz obrazloženje da mu je država već obnovila obiteljsku kuću u Kijevu. Riječ je o jednom od najpoznatijih šibenskih policajaca koji je često pohvaljivan.

“Njegova kuća u Kijevu službeno se vodi kao obnovljena iako u naravi to nije tako te nije pogodna za stanovanje, a samim time je neuseljiva iz razloga što se nalazi u derutnom stanju. Po navodima Jure Teskere, za navedenu kuću država je isplatila novac za obnovu izvođaču radova i nadzorniku radova, ali su oni novce međusobno raspodijelili, dok radove na kući nisi završili. Isto tako, prema tvrdnjama Jure Teskere, više puta je upućivao žalbe, predstavke i prigovore raznim nadležnim institucijama, koje unatoč navedenom nisu poduzimale nikakve mjere i radnje, pa čak nisu niti izašle na teren, kako bi ispitali i utvrdili da kuća nije obnovljena, a samim time niti pogodna za stanovanje. Usporedo s tim, Teskera je zbog navedene činjenice više puta slao zamolbe za otkup stana u kojem se trenutno nalazi, na što je uvijek dobio negativan odgovor, odnosno nije mu u konačnici odobren otkup navedenog stana,” pišu iz sindikata Orepiću.

Teskera će tako sa svojom obitelji doslovce završiti na ulici sa svojom suprugom i troje djece, pa sindikat moli da mu MUP dodijeli barem stan u kojem je sad.

policijski-sindikat1

policijski-sindikat2

Facebook Komentari