Božićni koncert u Brinju oduševio brojne posjetitelje: pravi čuvari brinjskih običaja

U Vatrogasnom domu u Brinju održan je Božićni koncert na kojem su nastupili KUD Brinje i njihovi gosti Folklorni ansambl „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića.

Božićnom koncertu u organizaciji KUD-a Brinje, uz mnogobrojne građane, nazočili su načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, predsjednik Općinskog vijeća Davor Vičić, ravnateljica TZ Brinje Mira Špehar, ravnateljica OŠ Luke Perkovića Marija Vičić i drugi uvaženi gosti.

Jedni od glavnih nositelja kulturnog života u Brinju, KUD Brinje, i ovoga puta su građanima priredili pravu glazbeno-scensku poslasticu u kojoj su uživali i stari i mladi.

Na samom početku koncerta, nakon uvodne pjesme „Radujte se narodi“ u izvedbi KUD-a Brinje, nastupio je FA „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića. Gosti iz Gospića oduševili su brojnu publiku odličnim izvedbama najpoznatijih ličkih pjesama i kola.

Nakon Gospićana nastupio je KUD Brinje sa scenskim prikazom „Kod doktora“.

Scenski prikaz u izvedbi KUD-a Brinje ponovno je oduševio okupljene gledatelje jer su prikazali vrlo zanimljivo osmišljen splet humorističnih dijaloga prikazavši nekadašnju situaciju u čekaonici i na pregledu kod liječnika.

Posebno su svojim ulogama oduševili Branka Draženović kao pacijentica Julka, Ružica Blažanin kao liječnica i Ivan Vičić kao pacijent u čekaonici te su svojim dijalozima izazvali gromoglasan smijeh publike i zaradili mnoštvo oduševljenog pljeska.

Ništa manje dobri nisu bili ni ostali glumci u ovom scenskom prikazi te su zaslužili svekolike pohvale.

Kulturno umjetničko društvo Brinje još jednom nas je podsjetilo kako su pravi čuvari brinjskih običaja, brinjskog govora, pjesme i plesa, jednom riječju, svih tradicijskih vrijednosti brinjskoga kraja i može se reći kako svaki njihov novi uradak publika s nestrpljenjem iščekuje.

Na samom kraju koncerta, KUD Brinje je zaželio sve najbolje za božićne blagdane i Novu 2017. godinu svim okupljenim gledateljima, stanovnicima brinjske općine i svim ljudima dobre volje te su s gostima iz FA „Dr. Ante Starčević“ zajednički izveli božićnu pjesmu „Narodi nam se kralj nebeski“ koju je publika nagradila velikim pljeskom.

Dražen Prša/Ana Manjerović
kudbrinje1

Facebook Komentari