Povodom božićnih blagdana, Zagreb razveselio djecu i umirovljenike Gunje i Vukovara sa 1.400 poklona

Piše: Dražen Prša

Povodom božićnih blagdana, Grad Zagreb razveselio je djecu i umirovljenike Gunje i Vukovara s 1.400 prigodnih poklon paketa.

U ovo doba godine demonstriramo zajedništvo, ljubav i solidarnost i pomažemo dijelovima Hrvatske koji su propatili”, rekao je gradonačelnik, dodavši da je ovo mali znak pažnje koji ljudima puno znači.

„Red je da se glavni grad Republike Hrvatske sjeti svojih gradova, i u neveri i u elementarnoj nepogodi, odnosno poplavi koja je zadesila Gunju i njena mjesta, kao i našeg Vukovara. Ako zagrebačka djeca i umirovljenici dobivaju simbolične poklone za Božić i Novu godinu, onda se treba sjetiti i ostalog dijela Hrvatske” – poručio je Milan Bandić.

Gradonačelnik Grada Zagreba prvo je obišao Gunju gdje je darovima razveselio osnovnoškolce i umirovljenike. Gunja, koja je stradala u poplavama, skoro se u potpunosti oporavila te se u nju napokon vratio život.

Načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić zahvalio je Gradu Zagrebu i gradonačelniku što su i ove godine razveselili djecu, kao i za svu dosadašnju pomoć koju su kontinuirano dobivali nakon poplave.

Nakon podjele poklona djeci iz obitelji slabijeg socijalnog stanja u Centru za socijalnu skrb u Vukovaru, gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da su i ove godine, kao i prošle, došli pomoći prijateljima u Gunji i Vukovaru.

Gradonačelnik je dodao da su danas ovdje da na simboličan način kažu hvala djeci Vukovara i Gunje.

“Nije to velika vrijednost već znak pažnje. Važno nam je da ljudi i u ovom dijelu Hrvatske znaju da nisu sami. Iste poklon- pakete koje smo podijelili djeci u Zagrebu ovdje danas dijelimo djeci Vukovara i Gunje”, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vukovara Zvonimir Rogulja zahvalio je na, kako je istaknuo, prekrasnoj gesti koja će mališanima uljepšati blagdane.

Poklone su dobili i štićenici Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići i Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica, na kojima su gradonačelniku zahvalili pjesmom.

Facebook Komentari