Krstičević: Nije odlučeno koju ćemo borbenu eskadrilu nabavljati, odlučit ćemo 2017.

Ad

Ministar Damir Krstičević prije današnja sjednice vlade rekao je da još ništa nije odlučeno oko ratne eskadrile.

Ništa još nije odlučeno i u 2017. mi ćemo razmatrati i odlučiti, to nije odluka samo ove vlade, očekujemo i široku potporu u Saboru, rekao je Krstičević na pitanje novinara je li odlučeno da se neki proizvođači eliminiraju.

Nisu samo dva modela zrakoplova u igri, ima ih više. Ne želimo isključiti niti jednu opciju. Povezat ćemo se sa strukom te ćemo vidjeti koja je opcija najbolja za Hrvatsku i našu pobjedničku vojsku, rekao je Krstičević.

Švedski Gripen JAS 39 C/D verzija i južnokorejski FA-50 najbolje su opcije za opremanje Ratnog zrakoplovstva novim avionima, zaključak je i preporuka stručnog savjetničkog tima ministra obrane (bivšeg) za zrakoplovstvo koji čine umirovljeni generali Josip Čuletić, Josip Štimac i Vlado Bagarić, piše Jutarnji list, što je diglo poprilično prašine u medijima i političkim krugovima.

Službene financijske ponude ni od jedne strane nema. No, prema neslužbenim informacijama, SAAB je spreman dati ponudu koja bi godišnje hrvatski proračun opteretila s oko 400 milijuna kuna, ovisno o tome koje bi naoružanje Hrvatska odabrala. S druge strane procjenjuje se kako bi eskadrila FA-50 mogla stajati oko 400 milijuna dolara.

Iz utrke je, barem prema mišljenju struke, ispao američki F-16, piše današnji Jutarnji list.

Facebook Komentari