Glavaš o napadu na Bubala: Politička pozadina sigurno nije u pitanju, a ne znam što se događa u Pevecu

Krešimira Bubala (43), nekadašnjega gradonačelnika Osijeka, župana osječko-baranjskog i saborskog zastupnika HDSSB-a koji je prije mjesec dana imenovan za direktora razvoja i strategija u tvrtki Pevec u srijedu oko 7.45 sati napala su, najvjerojatnije, dvojica muškaraca.

Napadači su ga presreli i počeli udarati u Novom Jelkovcu pred zgradom u kojoj živi. On je potom kolima Hitne pomoći prevezen u KB Dubrava na sanaciju ozljeda koje su, navodno, lakše prirode.

Policija je odmah po izlasku na teren pokrenula krim istragu, razgovarala sa susjedima i tragala za videonadzorom kako bi rekonstruirali sam tijek bijega počinitelja te im išla u trag.

‘Čuo sam se s njim dok je bio u bolnici, ali nismo uspjeli dugo razgovarati jer mu je u tom trenutku upravo došla policija kojoj je dao iskaz. Rekao mi je samo da su ga napali s leđa i da su u rukama imali željezne šipke, ali je refleksnom reakcijom uspio podignuti torbu čime je spriječio udarac u glavu, ali ne i udarac u leđa. Ipak, u toj borbi jednom je napadaču istrgnuo šipku iz ruke nakon čega su pobjegli. Rekao mi je i da mu ništa nije slomljeno’, ispričao je Branimir Glavaš Jutarnjem listu.

Krije li se pozadina napada u sukobu između dvije grupe dioničara oko prevlasti koji već neko vrijeme traje u Pevecu ili je u pitanju sasvim nešto drugo, pokazat će kriminalističko istraživanje.

Glavaš smatra da iza napada sigurno ne stoje politički motivi.

‘Politička pozadina sigurno nije u pitanju, a ja ne znam što se događa u Pevecu’, dodao je Glavaš o napadu na svog stranačkog kolegu, koji se unazad nekoliko mjeseci povukao iz aktivne politike prihvativši poziv svoga kuma i sugrađanina iz Osijeka Jurice Lovrinčevića da se pridruži njegovom timu nakon što je ovaj postao većinski vlasnik Peveca.

Do ove jeseni Bubalo je gotovo punih 13 godina bio poznat isključivo po političkom djelovanju. Na javnu scenu zakoračio je u veljači 2004. godine kada ga je Glavaš kao svog tajnog aduta iz rukava instalirao na funkciju župana osječko-baranjskog. Bubalo je do tada bio direktor poslovnice Slavonske banke u Vukovaru, a iza njega je bila bankarska karijera i u Gradskoj banci te HAAB-u.

Facebook Komentari