Dubrovnik: nije prošla odluka o privremenom financiranju, evo što je poručio Vlahušić na odlasku

Ad

Većinom glasova dubrovačkog Gradskog vijeća nije usvojena odluka o Privremenom financiranju. Pročelnica za financije, Anita Burić, predstavila je odluku o Privremenom financiranju Grada do kraja ožujka iduće godine, a to znači maksimalnih  72 milijuna kuna te 4 milijuna kuna proračunskim korisnicima koliko je potrošeno u prva tri mjeseca ove godine.

“Jasno je kako su se do sada netransparentno trošila proračunska sredstva i ne možemo prihvatiti ovu oduku jer očekujemo da će se netransparentno trošiti sredstva posebice u predizbornoj kampanji. No treba naglasiti da život time ne staje, te sva prava zaposlenika Grada i građana neće biti ukinuta ili umanjena”, kazao je predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnički kandidat HDZ-a Mato Franković.

Gradonačelnik Andro Vlahušić potvrdio je da život ide dalje te istaknuo kako je upravo potpisao odluku o stipendijama. “Povjerenika će dočekati plaćeni računi i 25 milijuna kuna viška. To je lijepi poklon njemu i građanima. No Povjerenik ima samo jedno ograničenje. Visinu sredstava koje smije potrošiti, a na što će trošiti odlučuje sam. Zašto se u Dubrovniku u tri godine dva puta ruši Proračun. Zašto ekipa koja vodi Gradsko vijeće i čiji su amandmani usvojeni, osim dva za koja su vam pročelnici objasnili zašto ne mogu ići, ruši Proračun. To ćete morati objasniti građanina. Život neće stati ali za sada se neće moći napraviti  Lapadska obala, nadograditi dječji vrtić Palčica i drugi projekti”, poručio je među ostalim gradonačelnik Andro Vlahušić te kazao kako Dubrovčani nisu zaslužili da im netko dekretom određuje sudbinu.

Mato Franković odgovorio mu je da je ponosan što je prije dvije godine rušio Proračun. “Spriječili smo vas da 40 milijuna kuna date Midia grupi. Arbitraža je pokazala da za to nije bilo potrebe. Trebalo je imati snage i izdržati pritisak te donijeti tu odluku. Pad Proračuna za 2017. nije neuspjeh ovog Gradskog vijeća već vaš. Naše pravo je glasovati za ili protiv. A mi držimo da nakon nalaza Državne revizije u kojoj stoji da ste netransparentno trošili gradski novac nemamo povjerenja u vas. I mi imamo izborni legitimitet. I nas je netko birao”, odgovorio je Franković, prenosi Dubrovački vjesnik.

Facebook Komentari