Nova vozila za prijevoz pokretnih pacijenata: Uskoro 86 mil. kn za izgradnju središnjeg paviljona

Piše: Dražen Prša

Iz decentraliziranih sredstava koje je osigurala Županija, Zavod za hitnu medicinu SMŽ kupio je dva vozila za prijevoz pokretnih pacijenata za potrebe Sisačko-moslavačke županije.

Jedno vozilo dodijeljeno je Kutini, a pokrivat će Novsku, Kutinu i Popovaču dok drugo ostaje u Sisku i pokrivat će potrebe prijevoza za Hrvatsku Kostajnicu, Dvor i Petrinju. Svako vozilo ima 8 sjedala za pacijente.

Kupnjom ovih vozila znatno će se uštedjeti i smanjiti troškovi prijevoza pacijenata i smanjiti broj vozila i osoblja koja bi inače i vršila prijevoz navedenih pokretnih pacijenata.

Ukupna vrijednost vozila je oko 450.000 kn, ali je jedan dio novca ušteđen nabavkom „salonskih vozila“.
Ključeve novih vozila vozačima je u utorak, 27. prosinca 2016. godine, u prostoru Zavoda za hitnu medicinu SMŽ u Sisku, u nazočnosti zamjenice Anite Sinjeri-Ibrišević, predao župan Ivo Žinić.

vozilahitnasisak2

„ U ovoj godini, pogotovo za Zavod za hitnu medicinu puno smo uložili, kao što znate ljetos smo predali 6 vozila za hitni prijevoz, što je veliki napredak u odnosu na ono što smo imali prije. Moram reći da naš Zavod za hitnu medicinu doista ima moderna i mlada vozila, mlađa od pet godina što je i uvjet po zakonu što smo uspjeli ispoštivati, a ova dva nova vozila za sanitetski prijevoz dodatno će uštedjeti na prijevozu ljudi“ – kazao je župan Ivo Žinić.

Dodao je da:

„Kao što ste čuli svako vozilo može zamijeniti dosadašnja dva vozila, što je velika ušteda. I dalje radimo na tome kakao bi unaprijedili sanitetski a tako i hitni prijevoz pacijenata tako da ćemo već sljedeće godine imati i prvi električni automobil za hitni i sanitetski prijevoz pacijenata s čime želimo uštedjeti i poboljšati uslugu prijevoza za pacijente.
Ova godina je dobra kad je riječ ulaganja u zdravstvo. Prije par dana imao sam prigodu na naš bor, koji sam ja nazvao bor vrijedan 250 milijuna kuna okačiti još dvije kuglice, jednu vrijednu 58 milijuna kn a drugu vrijednu 28 milijuna kn. Dakle, 86 milijuna kn uskoro će doći vezano za izgradnju našeg središnjeg paviljona Opće bolnice“ – kazao je župan Žinić.

Facebook Komentari