Evo što je MOST-ov Kovačić odgovorio na pitanje je li mu sada žao što nisu slušali Karamarka

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić (Most) u utorak je predstavio svoje predstavnike i Plan strategije razvoja javne uprave, no nije uspio izbjeći najaktualniju temu – najavu premijera Plenkovića o otkupu MOL-ovih dionica INA-e.

“Sve bivše Vlade nisu se korektno odnosile prema INA-i i nije se smjelo dogoditi da Hrvatska izgubi pravo na upravljanje. U Mostu podržavamo stav da se Hrvatskoj vrate upravljačka prava”, kazao je Kovačić, prenosi N1.

Na pitanje žale li sada što nisu slušali Tomislava Karamarka koji je zagovarao izlazak iza arbitraže Kovačić je odgovorio da ne žale.

“Isto je tada bilo opasno i ne izaći iz arbitraže. Hrvatska svoje probleme treba rješavati sa strateškim partnerom, odnosno MOL-om. Što bi bilo kad bi bilo…. Ništa nije bilo dobro, ni ostati ni odustati. Ali je trebalo malo više pažnje voditi o proceduralnim stvarima”, rekao je Kovačić.

“Možda je tu bilo i problema u našem pravosuđu. Presuda Sanaderu je možda dala pravo da situaciju s INA-om ne rješavamo kako bismo htjeli”, kazao je potpredsjednik Vlade, na to odmah upitan nije li Ministarstvo pravosuđa moglo na to utjecati.

“Ne može Ministarstvo utjecati na sudske presude. Pa ni ne bih smio odgavarati na ovakva pitanja. Sudstvo je neovisno”, kazao je Kovačić.

Za potencijalne nove strateške partnere kazao je da “ako netko drugi smatra da može upravljati INA-om, zašto ne bismo mogli i mi” te da će o tome razgovarati u Vladi.

Pernar o slučaju Ina-Mol: nemojte očekivati da će mediji prenijeti ovu moju objavu, javnost ne smije saznati

DORH protiv suca Turudića u slučaju Ina-Mol: tvrdnje netočne, pogrešne i pravno neutemeljene

Facebook Komentari