Aleksić: Prikupljanje 9-25 milijardi kuna od kazni bankama pomoglo bi otkupu dionica Ine

Udruga Franak u otvorenom pismu pita DORH kada će napokon pokrenuti prekršajne postupke protiv banaka i tako potencijalno pomoći državi u kupnji Ine.

“Prema našim ocjenama, ugovora u kojima se krši pravo ima preko stotinu tisuća. Po svakom takvom ugovoru banci se može naplatiti od 80.000 do 200.000 kuna, a odgovornoj osobi od 10.000 do 50.000 kuna kazne. Na taj se način u proračun može uprihoditi od 9 do 25 milijardi kuna što bi jako dobro pomoglo u planovima za otkup udjela u Ini”, tvrdi Goran Aleksić za HRT.

Udrugu Franak zanima ih i u kojoj je fazi postupak po kaznenoj prijavi Udruge Franak protiv guvernera HNB-a Borisa Vujčića. Traže i ostavku viceguvernera Bojana Frasa iz moralnih razloga. Vladu pitaju kad će pripremiti izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju, budući da banke i dalje primjenjuju nezakonite kamatne parametre i manipuliraju kamatnim stopama u većini kredita ugovorenih prije 1. siječnja 2013.

Franak DORH-u: Što je s prekršajnim postupcima protiv banaka i prijavom protiv Vujčića?

Aleksić objasnio za što se zalaže uz potporu Udruge Franak i koalicije Jedina opcija: Riječ je o milijardama za ljude i državu

Facebook Komentari