Što je prioritet ove Vlade? Čini se da je prioritet uspio nadmašiti MOST-ove reforme

Izvor: Dražen Prša

Društvenim mrežama širi se kompilacija naslova u medijima, koji su nastali temeljem izjava Andreja Plenkovića, piše N1.

Kompilacija, tako, pokazuje da Andrej Plenković voli reći da je nešto prioritet njegove vlade. Može se, primjerice, reći da je nešto visoko na listi prioriteta, ali da se pod (usamljeni) prioritet natiska ovoliko stvari nije baš u duhu te riječi.

Naime, i kurikularna reforma, i Vukovar, i mladi, i INA, i Sisačko-moslavačka županija i ravnomjerni razvoj Hrvatske – su prioriteti Vlade.

No, na ovoj listi koja se masovno dijeli po društvenim mrežama se nisu našli još Lika i Slavonija, koje su također prioriteti ove Vlade, niti rješavanje problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu.

Tu je i Plenković s početka prosinca koji kaže da je prioritet Vlade “u jačanju institucija”, pa je “prioritet Vlade” i europski put BiH, a ako odemo dalje u prošlost, u prve dane njegove Vlade, uvidjet ćemo da su njeni prioriteti i “stabilna Vlada”, pa socijalni dijalog, pa porezna reforma, pa zdravstvo…

Čak i vraćanje optimizma.

N1 je postavio anketu na svojim stranicama: Što mislite da je prioritet ove Vlade? Da je prioritet Vlade retorička figura misli 59 posto, da je nešto jedanaesto, misli 11 posto.

prioritetgoogle

Lista je nepregledna, jer čini se da je Plenković u samo nekoliko mjeseci korištenjem riječi “prioritet” uspio nadmašiti Mostove “reforme”, piše N1.

Za svaku temu Plenković, dakle, ostavlja prostor da se pomisli da se radi o onome što se naziva prioritetom broj jedan. No, radi li se možda o ispraznici, koju premijer koristi kako bi predstavnike medija nagnao na pričanje o nečemu drugom od onoga što ih zanima u tom trenutku? Ili o stvaranju dojma zabrinutosti i djelovanja, koji, kada djela zakažu, preostaje graditi retoričkim figurama?

Facebook Komentari