14.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Aleksićeva reakcija na intervju šefa HNB-a: Nastavljamo, da se konačno prekine manipuliranje...

Aleksićeva reakcija na intervju šefa HNB-a: Nastavljamo, da se konačno prekine manipuliranje Vujčića i banaka

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić nakon razgovora Borisa Vujčića za Novu TV na Dnevnik.hr-u napisao je komentar.

Dakle, nismo proglasili pobjedu, ja sam upravo čestitao Usudu na dobroj odluci i rekao da je krajnja odluka na Vrhovnome sudu, nitko nije od nas iz Franka niti naivan niti glup.

Drugo, kamatne stope su relativno niske i ima puno kunskih kredita prije svega radi konverzije CHF kredita, to nitko ne spominje.

Treće, kamatne stope u RH moraju sljedeće godine drastično pasti, jer su banke nezakonito odredile fiksne marže u gotovo svim kreditima.

Prema tome, predlažem da se prije razgovora s takvim facama malo razgovara i s nama koji malo više znamo o tim temama. Niti riječi nije bilo o zaslugama UF-a za niske kamate, za kunske kredite i niti riječi nije bilo o nezakonitim maržama.

Zbog toga, već od sutra nastavljamo s aktivnostima prema Vladi RH, prema DORH-u, ali i prema HNB-u. Nećemo stati sve dok sve ne dovedemo u red. Početkom 2018. u RH kamate neće rasti, jer će naprotiv tijekom 2017. drastično pasti – za 2 do 4 postotna boda, i to nakon što se konačno zakonski banke dovedu u red i prekine se njihovo manipuliranje kamatama, koje se provodi s blagoslovom ekonomista Vujčića i njegova pravnog savjetnika viceguvernera Frasa. Eto!, napisao je Aleksić.

“Isti taj Guverner dopustio je bankarsku pljačku prilikom jednostranog određivanja visokih fiksnih marži i isti taj Guverner drži ljestve bankama u tvrdnji da se ugovori o fiksnoj marži nisu trebali potpisati i da zato banke ne treba kažnjavati”, kaže Denis Smajo iz Udruge Franak.

Guverner HNB-a Vujčić upozorava: Era niskih kamata, pa i na kredite u eurima je pri kraju

Najnovije

Još iz rubrike

3 KOMENTARI